Η Oculus καλείται να πληρώσει $500 εκατομμύρια στη ZeniMax

Η μεγάλη χαμένη της δικαστικής διαμάχης
03 Φεβρουαρίου 2017 08:44
Η Oculus καλείται να πληρώσει $500 εκατομμύρια στη ZeniMax

Είχαμε αναφέρει το καλοκαίρι πως η ZeniMax κατηγορούσε την Oculus για “κλοπή εταιρικών μυστικών”. Οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε μήνυση και η Oculus του Facebook είναι η μεγάλη χαμένη των δικαστηρίων. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η Oculus καλείται να αποζημιώσει την ZeniMax με $500 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα η Oculus πρέπει να πληρώσει $200 εκατομμύρια για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας, $50 εκατομμύρια για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και $50 για ψευδή ονομασία. Ο συνιδρυτής της Oculus, Palmer Luckey καλείται να πληρώσει $50 εκατομμύρια για ψευδή ονομασία και ο άλλος συνιδρυτής της Oculus, Brendan Irive $150 εκατομμύρια. Φυσικά η Oculus θα ασκήσει έφεση ενώ προέβη και σε δηλώσεις.

Είμαστε προφανώς απογοητευμένοι από μερικές πτυχές της σημερινής απόφασης, αλλά παραμένουμε απτόητοι. Τα Oculus προϊόντα κατασκευάζονται με Oculus τεχνολογία. Η δέσμευσή μας στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του VR παραμένει ίδια και όλη η ομάδα θα συνεχίσει τη δουλειά που κάνει από την πρώτη μέρα – να αναπτύσσει VR τεχνολογία που θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν.

Η ZeniMax από την πλευρά της σκοπεύει να μη σταματήσει εδώ, αλλά να ζητήσει προσωρινή διαταγή παύσης πωλήσεων των Oculus Rift headsets.