Σχεδόν υπερηχητικό τρένο κατασκευάζει η Νότια Κορέα

Ταχύτητες 1.000km/h
28 Ιανουαρίου 2017 07:24
Σχεδόν υπερηχητικό τρένο κατασκευάζει η Νότια Κορέα

Τα υπερηχητικά αεροπλάνα δεν είναι κάτι νέο, το να πιάσεις όμως αυτές τις ταχύτητες στο έδαφος είναι σίγουρα μια τεράστια μηχανική πρόκληση. Το κρατικό Railroad Research Institute της Νότιας Κορέας θέλει να αναλάβει αυτή την πρόκληση και σκοπεύει να κατασκευάσει ένα σχεδόν υπερηχητικό τρένο το οποίο θα μπορεί να ταξιδεύει μέσα σε τούνελ με ταχύτητες 1.000km/h, πολύ ταχύτερο ακόμα και από επιβατικά αεροπλάνα. Μάλιστα το Ινστιτούτο δηλώνει πως το τρένο θα είναι έτοιμο “στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον”.

Ελπίζουμε να κατασκευάσουμε μία υπερ-ταχεία, η οποία θα ταξιδεύει μέσα σε ένα τελευταίας τεχνολογίας χαμηλής πίεσης τούνελ με αστραπιαίες ταχύτητες, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον. Προς αυτό το σκοπό θα συνεργαστούμε με άλλα ινστιτούτα καθώς και με το Hanyang University για να ελέγξουμε τη βιωσιμότητα διαφόρων σχετικών τεχνολογιών που αποκαλούμε hyper-tube τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα επίσης αναπτύσσουν παρόμοιες τεχνολογίες και η χώρα που θα το καταφέρει πρώτη σίγουρα θα έχει το πλεονέκτημα στην εκμετάλλευσή τους. Όταν το τρένο αυτό τεθεί σε λειτουργία, υπολογίζεται πως θα μεταφέρει επιβάτες από τη Σεούλ στο Μπουσάν σε μισή ώρα, μια απόσταση που σήμερα χρειάζεται 5 ώρες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μία ώρα με αεροπλάνο.