Microsoft CMO: Το παρακάναμε με την αναβάθμιση των Windows 10

Παραδοχή για χρήση αθέμιτων μέσων από την εταιρία
24 Δεκεμβρίου 2016 08:07
Microsoft CMO: Το παρακάναμε με την αναβάθμιση των Windows 10

Η περίοδος δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 από τη Microsoft στιγματίστηκε από σκοτεινές τακτικές της εταιρίας και αρκετούς δυσαρεστημένους χρήστες. Από τα μέσα του 2015 έως το 2016 η επιθετική πολιτική της Microsoft για αναβάθμιση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αρχικά τα Windows 10 έγιναν από “optional” download, “recommended”. Οι αναφορές χρηστών που αναβάθμισαν “καταλάθος” σε Windows 10 ολοένα και αυξάνονταν, ενώ το Windows 10 app τόνιζε την ανάγκη για αναβάθμιση, υποβαθμίζοντας το γεγονός πως οι χρήστες είχαν επιλογή σε αυτό το θέμα. Και αυτό δεν ήταν το τέλος.

Όπως παραδέχεται ο Chief Marketing Officer της Microsoft, Chris Capossela, η μελανή στιγμή της εταιρίας σε αυτό το θέμα ήρθε όταν μια νέα αναβάθμιση καθιστούσε ανενεργό το κόκκινο X που χρησιμοποιούσαν οι χρήστες για ακύρωση της αναβάθμισης. Έτσι, χρήστες που απέφευγαν την αναβάθμιση καθημερινά για μήνες, βρήκαν μια ωραία πρωία το PC τους με Windows 10, χωρίς αυτοί ποτέ να έχουν συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Ξέρουμε πως θέλουμε οι χρήστες να τρέχουν Windows 10 από πλευράς ασφάλειας, αλλά το να βρεις τη σωστή ισορροπία, όπου δεν ξεπερνάς τα όρια του να γίνεις πολύ επιθετικός είναι κάτι που δοκιμάσαμε πολύ τον τελευταίο χρόνο και νομίζω πως τα καταφέραμε, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή όπου το κόκκινο X στο παράθυρο διαλόγου το οποίο σημαίνει συνήθως ακύρωση, δε σήμαινε ακύρωση. Και μέσα σε λίγες ώρες από αυτή την αναβάθμιση, με τα συστήματα παρακολούθησης που είχαμε καταλάβαμε πως ξεπεράσαμε τα όρια και τότε φυσικά, θέλει κάποιο χρόνο για να πάρεις πίσω το update που αλλάζει αυτό το χαρακτηριστικό. Και αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν επίπονες και σίγουρα όχι η καλύτερη στιγμή μας. Μάθαμε πολλά από αυτό προφανώς.