Το Galaxy S8 δε θα έρθει με Viv assistant

Εξαιτίας μιας συμφωνίας με την Google
16 Δεκεμβρίου 2016 07:32
Το Galaxy S8 δε θα έρθει με Viv assistant

Η Samsung ετοιμάζει το δικό της digital assistant για να ανταγωνιστεί Siri, Cortana, Alexa και Google Assistant και πρόσφατα το επιβεβαίωσε με την εξαγορά της Viv, μιας πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης από τους δημιουργούς της Siri. Όπως φαίνεται όμως τη νέα ψηφιακή βοηθό της Samsung δε θα τη δούμε στο Galaxy S8, αφού η εταιρία δεσμεύεται από το διακανονισμό με την Google το 2014 και απαγορεύει στη Samsung να προσφέρει υπηρεσίες ανταγωνιστικές με αυτές της Google, όσο χρησιμοποιεί την Android πλατφόρμα.

Έτσι η Samsung θα ενσωματώσει το Google Assistant στο νέο Galaxy S8 που θα έρθει με το Android 7.1.1, ενώ τουλάχιστον προς το παρόν, το Viv assistant θα μπορέσει να το χρησιμοποιηθεί μόνο στις Tizen συσκευές, όπως το Gear S3. Αναλυτής της Edison Investment Research δηλώνει:

Αυτό αφήνει το Viv ξεκρέμαστο και φαίνεται πως η Samsung σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να κάνει την αναζήτηση και την εξερεύνηση πιο έξυπνη, κάτι που το Google Assistant δεν κάνει. Το Viv έχει αποδείξει πως είναι ένας πολύ έξυπνος βοηθός που καταλαβαίνει πολύπλοκες ερωτήσεις με πολλά μέρη, καθώς και το περιεχόμενό τους, αλλά η Samsung δε θα μπορεί να κάνει τίποτα ουσιαστικό με αυτή τη λειτουργία στις Android συσκευές.