Galaxy S8: Χωρίς headphone jack και home button;

Νέες φήμες αλλάζουν το τοπίο
08 Δεκεμβρίου 2016 07:38
Galaxy S8: Χωρίς headphone jack και home button;

Σύμφωνα με αποκλειστικότητα του SamMobile, το Galaxy S8 θα έρθει χωρίς headphone jack, το οποίο θα θυσιάσει για ένα πιο λεπτό design. Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάπου αλλού, έχει πάρει όμως μεγάλη δημοσιότητα τις τελευταίες δύο μέρες. Η Samsung πιθανώς να τοποθετήσει στη θέση του audio jack, νέα stereo ακουστικά από την πρόσφατα αποκτηθείσα Harman.

Δεδομένη θεωρείται πλέον και η ύπαρξη USB Type-C θύρας, που σε συνδυασμό με την έλλειψη headphone jack - αν τελικά αληθεύει – σημαίνει πως θα χρειαστείτε αντάπτορα για τα ακουστικά σας, είτε USB Type-C ακουστικά ή ακόμα και ασύρματα. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται στην κατάργηση της audio jack θύρας, αφού ήδη μετράμε την Apple, τη Motorola, την HTC και τη LeEco. Μια αλλαγή όμως από το μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεφώνων στον κόσμο με μερίδιο 19.2% σύμφωνα με την Gartner, πιθανώς να αλλάξει και τη βιομηχανία των headphones.

Μία ακόμα αποκλειστική αναφορά του SamMobile κάνει λόγο για αφαίρεση του home button από το Galaxy S8, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων να είναι πλέον ενσωματωμένος στην OLED οθόνη.

Την αλήθεια θα τη μάθουμε το Φεβρουάριο στο Mobile World Congress, όπου το Galaxy S8 αναμένεται να αποκαλυφθεί.