"H Apple ταλαιπωρείται από έλλειψη καινοτομιών"

Δηλώνει ο Satya Nadella CEO της Microsoft  
23 Νοεμβρίου 2016 16:58

H Microsoft και συγκεκριμένα ο CEO της εταιρίας Satya Nadella, δήλωσε ότι η Apple ταλαιπωρείται από έλλειψη καινοτομιών το τελευταίο διάστημα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ο ισχυρός άντρας της Microsoft βασισμένος σε δήλωση που είχε κάνει ο CEΟ της Apple Tim Cook, πίσω το 2012 μετά την παρουσίαση του πρώτου Surface, που έλεγε ‘’Μπορείς να συγχωνεύσεις μια τοστιέρα και ένα ψυγείο, αλλά ξέρεις ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο στον χρήστη’’. Λίγα χρόνια μετά βλέπουμε την Apple να παρουσιάζει το iPad Pro, το οποίο αποτελεί τον ‘κλώνο’ του Surface, ενώ οι πωλήσεις του βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Επίσης, ο Satya Nadella, δήλωσε στο Australian Financial Times

Τρία χρόνια πριν, τα 2-in-1 σαν form factor βρισκόταν υπό αμφισβήτηση. Τα χρειάζεται κάποιος; Τώρα μαντέψτε, ακόμη και οι ανταγωνιστές μας αποφάσισαν ότι δεν είναι τοστιέρα ή ψυγείο αλλά συσκευή 2-in-1’’.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε για ακόμη μια φορά ότι η Microsoft είναι εκτός της αγοράς των smartphones, αφού επέλεξε να εστιάσει σε εργαλεία όπως το Microsoft Office και το Enterprise Mobility Management, τα οποία δουλεύουν σε Android και iOS συσκευές, καθώς και σε Μac και PC.