Η DJI παρουσιάζει τα Phantom 4 Pro και Inspire 2

Νέα drones για την εταιρία
16 Νοεμβρίου 2016 07:15
Η DJI παρουσιάζει τα Phantom 4 Pro και Inspire 2

Δύο νέα μοντέλα εντάσσονται στην οικογένεια των drones της DJI μετά το Mavik και αυτά είναι τα Phantom 4 Pro και Inspire 2.

Το Phantom 4 Pro είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του άκρως πετυχημένου Phantom 4 και έρχεται με βελτιωμένο σύστημα αποφυγής εμποδίων, προσθέτοντας ένα δεύτερο ζευγάρι στερεοσκοπικών αισθητήρων στο πίσω μέρος, καθώς και υπέρυθρους αισθητήρες στα πλάγια, οι οποίοι έχουν εμβέλεια 7 μέτρων. Μικρότερη από την εμβέλεια 30 μέτρων εμπρός και πίσω, αλλά αρκετή για την αποφυγή επικίνδυνης πτήσης δίπλα σε δέντρα. Η μπαταρία του είναι επίσης ελαφρώς βελτιωμένη επιτρέποντας πτήση 30 λεπτών. Ο αισθητήρας της κάμερας είναι πλέον μεγαλύτερος, 1-inch CMOS που μπορεί να συλλάβει φωτογραφίες 20MP και να καταγράψει 4K video στα 60fps. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Phantom 4 Pro παραμένουν ίδια με το Phantom 4.

Το controller δε θα είναι συμβατό με προηγούμενα μοντέλα και έρχεται με ενσωματωμένη οθόνη 5.5 ιντσών Full HD, αντικαθιστώντας το smartphone που χρησιμοποιούσατε ως τώρα. Η οθόνη υπόσχεται πως θα είναι αρκετά φωτεινή ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ήλιου.

Η πιο επαγγελματική σειρά Inspire απέκτησε το Inspire 2 το οποίο έχει πλέον τελική ταχύτητα 108km/h, επιταχύνει στα 80km/h σε 4 δευτερόλεπτα, ανυψώνεται με ρυθμό 7m/s και μένει στον αέρα για 27 λεπτά. Οι Zenmuse X5S και X4S κάμερες μπορούν να καταγράψουν 5.2K video χρησιμοποιώντας τον 20.8MP ή τον 20MP φακό αντίστοιχα. Η αποθήκευση των δεδομένων γίνεται σε ενσωματωμένο SSD με PCIe. Οι αισθητήρες είναι ίδιοι με αυτούς του Phantom 4 Pro, έχει προστεθεί όμως ακόμα ένας αισθητήρας υπερύθρων στο πάνω μέρος. Προσφέρει οπτική πρώτου προσώπου στον πιλότο του, επιτρέποντάς του να χειρίζεται το Inspire 2 χωρίς να ανησυχεί για το που στοχεύει την κάμερα ο σκηνοθέτης.

Το Phantom 4 Pro είναι διαθέσιμο στα €1699 και το Inspire 2 στα €3399.

Tags: