Η πονηρή χρήση του Safari

Αγαπημένος browser για... ενήλικα sites
02 Ιουλίου 2014 07:38
Η πονηρή χρήση του Safari

Ο Steve Jobs μπορεί να ήθελε το iOS απελευθερωμένο από το πορνό, αλλά αυτό σίγουρα δε σταμάτησε τους χρήστες του να έχουν πρόσβαση μέσω browser. Σε μια έρευνα που πραγματοποίησε γνωστό site για ενηλίκους, με παραπάνω από 38 εκατομμύρια χρήστες ημερησίως, διαπίστωσε πως υπάρχει μεγάλη αλλαγή στις συνήθειες των χρηστών του, με παραπάνω από τους μισούς να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές όπως tablets και smartphones για να έχουν πρόσβαση στο site.

Από αυτούς τους χρήστες, το iPad της Apple έχει τα ηνία, με το 73% των επισκεπτών από tablet, να χρησιμοποιούν Safari και ο Chrome της Google, ο οποίος είναι διαθέσιμος και στα iPad και σε Android tablets, να έρχεται δεύτερος με 13.6%. Ακολουθούν ο browser του Android με 7.8%, ο Silk του Kindle Fire της Amazon με 4.8% και τέλος το Playbook της BlackBerry με 0.69%. Στην πρωτοκαθεδρία του iPad βοηθάει το γεγονός πως στις αναπτυγμένες χώρες έχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, με 54.5% στις ΗΠΑ και 59% στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013.

Στα smartphones υπάρχει αντίστοιχη εικόνα, με το Safari του iPhone στο 38.2%, τον Android browser στο 29.4%, τον Chrome στο 18% τον Internet Explorer των Windows Phone στο 2.4% και τελευταίο τον Opera Mini στο 2.3% των επισκέψεων. Αντίστοιχα το μερίδιο αγοράς των iPhone στις ΗΠΑ ήταν 40% το 2013 και στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 29%.

Tags: