O γνωστός overclocker Kingpin κατάφερε να σπάσει ρεκόρ στο 3DMark

Χρησιμοποιώντας τέσσερεις Νvidia TITAN X 
20 Οκτωβρίου 2016 00:12
O γνωστός overclocker Kingpin κατάφερε να σπάσει ρεκόρ στο 3DMark

Ο γνωστός overclocker Kingpin ή Vince Lucido, όπως ονομάζεται πραγματικά, κατάφερε να αγγίξει τους 40,115 points στο 3DMark FireStrike Extreme, το οποίο αποτελεί αριθμό ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάνεις άλλος μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει να ξεπεράσει το φράγμα των 40,000 points στο γνωστό benchmark.

Για να κατορθώσει το απίστευτο αυτό νούμερο ο Kingpin χρησιμοποίησε τέσσερεις Nvidia Titan X κάρτες γραφικών σε 4-Way SLI διάταξη, τις οποίες κατάφερε να χρονίσει εύκολα στα 2,2GHz στο ρολόι του πυρήνα τους, όπως δήλωσε. Παράλληλα και το υπόλοιπο hardware που χρησιμοποίησε ανήκει στην high-end κατηγορία, με τον επεξεργαστή να είναι ένας Intel i7 6950x επίσης, υπερχρονισμένος στα 5,22GHz, μια μητρική από την EVGA και συγκεκριμένα το μοντέλο X99 FTW K, DDR4 RAM από την G.Skill στα 32GB, ενώ όλα αυτά τα τροφοδοτούσε ένα EVGA SuperNova NEX τροφοδοτικό των 1600W. Για την ψύξη του επεξεργαστή και των καρτών γραφικών χρησιμοποιήθηκε υγρό άζωτο, το οποίο βοηθάει πολύ στην μείωση της θερμότητας που παράγεται κατά το overclocking.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι o Vince Lucido εργάστηκε στο παρελθόν σε εταιρίες όπως η EVGA και η NVIDIA, ενώ αυτή τη στιγμή έχει την δική του εταίρα KINGPINcooling, η οποία ασχολείται όπως προδίδει και το όνομα με την ψύξη διαφόρων εξαρτημάτων στο εσωτερικό των PCs, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και σαν επαγγελματίας overclocker.