Η Asgardia θα είναι το πρώτο διαστημικό έθνος

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για να πάρετε υπηκοότητα
14 Οκτωβρίου 2016 06:25
Η Asgardia θα είναι το πρώτο διαστημικό έθνος

Επιστήμονες και ειδικοί νομοθεσιών από όλο τον κόσμο προτείνουν τη δημιουργία της Asgardia, του “πρώτου κράτους στο διάστημα” το οποίο θα προωθήσει την ειρήνη μεταξύ των λαών της Γης, θα την προστατεύει από κοσμικές απειλές και θα ανοίξει την πρόσβαση στις διαστημικές τεχνολογίες. Η ονομασία Asgardia προέρχεται από έναν από τους μυθικούς κόσμους που κατοικούσαν οι Θεοί των Νορβηγών. Με τον καιρό το νέο αυτό έθνος θα γίνει μέλος των Ηνωμένων Εθνών με τη δική του σημαία και εθνικό ύμνο, τα οποία θα προταθούν από τους πολίτες του.

Η Asgardia θα προσφέρει μια ανεξάρτητη πλατφόρμα ελεύθερη από τους περιορισμούς των νόμων των χωρών που βρίσκονται στο έδαφος. Θα γίνει ένα μέρος σε τροχιά το οποίο θα είναι πραγματικά “no man’s land”.

Αρχικά η Asgardia θα αποτελείται από ένα δορυφόρο ο οποίος θα εκτοξευθεί την επόμενη χρονιά, ενώ οι κάτοικοί της θα παραμείνουν στη Γη.

Οι πολίτες του νέου έθνους θα βρίσκονται στη Γη. Θα κατοικούν σε διαφορετικές χώρες, οπότε θα είναι πολίτες της χώρας τους και της Asgardia ταυτόχρονα. Όταν το νούμερο των αιτήσεων ξεπεράσει τις 100.000, μπορούμε επίσημα να κάνουμε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη για να μας αναγνωρίσουν ως κράτος.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει αίτηση για να γίνει πολίτης της Asgardia από εδώ.

Η υπάρχουσα νομοθεσία με την Outer Space Treaty θέτει την ευθύνη των αντικειμένων που στέλνονται στο διάστημα, στο έθνος που τα εκτόξευσε και θεωρείται απαρχαιωμένη αφού συντάχθηκε το 1960. Η Asgardia θα είναι το έθνος που θα αναλάβει την ευθύνη των διαστημικών αποστολών, χωρίς να περιορίζονται από πολιτικές αποφάσεις, αλλά από καθαρά επιστημονικές.

Οι υπάρχουσες διαστημικές υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των χωρών τους και δεν υπάρχουν αρκετές χώρες στον κόσμο με διαστημικές υπηρεσίες. Ο τελικός στόχος θα είναι να δημιουργηθεί μια νομική πλατφόρμα για να εξασφαλιστεί η προστασία του πλανήτη Γη και για να δοθεί πρόσβαση στις διαστημικές τεχνολογίες σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή.

Ένα από τα πρώτα σχέδια που θα προσπαθήσει να υλοποιήσει η Asgardia αν και όποτε γίνει κράτος, θα είναι να δημιουργήσει “μια υπερσύγχρονη ασπίδα για όλη την ανθρωπότητα από κοσμικές ή ακόμα και ανθρώπινες απειλές για τη ζωή στη Γη”. Τα αρχικά σχέδια δε συμπεριλαμβάνουν εγκατάσταση ανθρώπων στο διάστημα, στο μέλλον όμως κάτι τέτοιο θα είναι ζωτικής σημασίας και τώρα “θέτουμε τα θεμέλια για να κάνουμε κάτι τέτοιο στο μακρινό μέλλον”.

Tags: