Νέο Note 7 παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια πτήσης

Ήταν από την παρτίδα αντικατάστασης;
07 Οκτωβρίου 2016 06:44
Νέο Note 7 παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια πτήσης

Η πτήση 994 της Southwest Airlines στις ΗΠΑ εκκενώθηκε όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα Galaxy Note 7. Το ανησυχητικό είναι πως ο κάτοχος της συσκευής ισχυρίζεται πως είναι μοντέλο αντικατάστασης, από τη νέα παρτίδα χωρίς το πρόβλημα της μπαταρίας και πως το αγόρασε στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ισχυρίζεται επίσης πως το κουτί είχε το μαύρο σύμβολο που υποδεικνύει τα νέα Note 7 και η συσκευή είχε το πράσινο σήμα της μπαταρίας. Επίσης, χρησιμοποιούσε μόνο ασύρματο φορτιστή από όταν το αγόρασε, ενώ τη στιγμή του συμβάντος η μπαταρία ήταν στο 80%. Το TheVerge έλεγξε το IMEI της συσκευής και όντως φαίνεται πως πρόκειται για κινητό από τις νέες παρτίδες.

Η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση μετά το συμβάν:

Μέχρι να πάρουμε τη συσκευή στα χέρια μας, δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως αυτό το περιστατικό συνέβη με το νέο Note 7. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και την Southwest για να ανακτήσουμε τη συσκευή και να επιβεβαιώσουμε την αιτία. Μόλις εξετάσουμε τη συσκευή θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Αν επιβεβαιωθεί πως ένα Note 7 από την παρτίδα αντικατάστασης πήρε φωτιά, αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό για την εικόνα της εταιρίας κυρίως, αλλά και για τα οικονομικά της. Το κινητό προς το παρόν βρίσκεται στα χέρια του τμήματος εμπρησμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην έρευνα συμμετέχει επίσημα και η US Consumer Product Safety Commission.