Η Huawei απέρριψε την Google για τα Pixel smartphones

Η HTC ήταν η δεύτερη επιλογή
04 Οκτωβρίου 2016 07:39
Η Huawei απέρριψε την Google για τα Pixel smartphones

Παρά την επιτυχία του Nexus 6P, η Huawei δε συνέχισε τη συνεργασία της με την Google. Γιατί έγινε αυτό; Πηγή του AndroidPolice ισχυρίζεται πως η Huawei ήταν η πρώτη επιλογή της Google για τα νέα της Pixel τηλέφωνα. Οι διαπραγματεύσεις όμως ναυάγησαν, όταν η Google απαίτησε να μην αναγράφονται τα logos των κατασκευαστών στις νέες συσκευές.

Ο λόγος μπορεί να φαίνεται ασήμαντος, ήταν όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Huawei. Η εταιρία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να καθιερωθεί στην αγορά των ΗΠΑ. Στη συνεργασία της Huawei με την Google για το Nexus 6P, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Η Google είχε υποσχεθεί στην Huawei πως θα προωθήσει το 6P και στα τέσσερα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αφού οι διαπραγματεύσεις της Google με τα δίκτυα ναυάγησαν. Έτσι το Nexus 6P πωλήθηκε μόνο από τα καταστήματα της Google και της Huawei, με αποτέλεσμα σημαντικά χαμηλότερες πωλήσεις από ότι στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Huawei έκατσε πάλι στο τραπέζι με την Google για να συζητήσει τη νέα γενιά Pixel smartphones, μόλις όμως αντιλήφθηκε πως το logo της εταιρίας δε θα υπήρχε στο τηλέφωνο, ούτε καν στο διαφημιστικό υλικό, ο ίδιος ο CEO Richard Yu έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις, αφήνοντας τα Pixel τηλέφωνα στη δεύτερη επιλογή της Google, την HTC.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν έχει προβεί σε σχολιασμό αυτής της είδησης. Τα νέα Pixel τηλέφωνα θα παρουσιαστούν απόψε, μαζί με άλλες hardware συσκευές από την Google και οι Unboxholics θα είναι φυσικά επί ποδός για να σας μεταφέρουν άμεσα όλες τις νέες ανακοινώσεις.