Facebook Marketplace: Αγοράστε και πουλήστε μέσω Facebook

Έρχεται το νέο είδος τοπικών αγοραπωλησιών
04 Οκτωβρίου 2016 07:15
Facebook Marketplace: Αγοράστε και πουλήστε μέσω Facebook

Το μεγαλύτερο social media του κόσμου μπαίνει στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Πλέον με το Facebook Marketplace θα μπορείτε να αγοράζετε και να πουλάτε σε τοπικό επίπεδο. Το εικονίδιο του Marketplace θα αντικαταστήσει αυτό του Messenger στην εφαρμογή του Facebook. Με το Marketplace θα μπορείτε να περιηγηθείτε σε προϊόντα αλλά και υπηρεσίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από εσάς. Τα προϊόντα θα είναι επίσης κατηγοριοποιημένα (Ηλεκτρονικά, Σπίτι κλπ.) αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα αναζήτησης μέσω search bar με φίλτρα την τοποθεσία, την τιμή ή την κατηγορία.

Επιλέγοντας την εικόνα ενός προϊόντος, αναδύονται πληροφορίες για αυτό καθώς και η φωτό προφίλ, η ευρύτερη τοποθεσία και το όνομα του χρήστη που το πουλάει. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε απευθείας μήνυμα μέσω του Marketplace για να γνωστοποιήσετε στον κάτοχο την προσφορά σας. Οι τελικές λεπτομέρειες για την αγοραπωλησία εναπόκεινται στους δύο χρήστες, αφού το Facebook δεν εμπλέκεται στην πληρωμή και την παράδοση των προϊόντων του Marketplace.

Το να αναρτήσετε ένα προϊόν στο Marketplace είναι εξίσου εύκολο. Απλά αναρτάτε τη φωτογραφία του αντικειμένου, μερικές λεπτομέρειες για αυτό και είστε έτοιμοι. Το Marketplace είναι ήδη διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Αναμένεται σε περισσότερες χώρες καθώς και σε desktop έκδοση τους επόμενους μήνες.

Tags: