Ο Elon Musk θέλει να κάνει διαπλανητικό το ανθρώπινο είδος

Αποκάλυψε το μεγάλο σχέδιό του
28 Σεπτεμβρίου 2016 07:16
Ο Elon Musk θέλει να κάνει διαπλανητικό το ανθρώπινο είδος

Αν κάτι δεν μπορούμε να αρνηθούμε για τον Elon Musk της Tesla και της SpaceX, είναι πως πρόκειται για άνθρωπο με όραμα. Και αυτό ακριβώς απέδειξε κατά τη διάρκεια του International Astronautical Conference στο Μεξικό. Η ομιλία του με τίτλο “Making Humans a Multiplanetary Species” καθήλωσε το κοινό καθώς ο Musk αποκάλυψε δύο επιλογές για την ανθρωπότητα. Είτε θα μείνουμε στη Γη και κάποια στιγμή θα καταστραφούμε με μαθηματική ακρίβεια, μόνοι μας ή από κάποιο καταστροφικό γεγονός, είτε θα αποικίσουμε άλλους πλανήτες.

Ο Άρης είναι ο ιδανικός υποψήφιος για αρχική αποίκιση λόγω της μικρής απόστασης από τη Γη και τις ομοιότητες με αυτήν. Οι Raptor κινητήρες της SpaceX θα είναι αυτοί που θα τροφοδοτήσουν το Interplanetary Transport System, ένα διαστημόπλοιο ικανό να μεταφέρει 100 τόνους φορτίου (ανθρώπους και προμήθειες) στον Άρη. Αφού τροφοδοτηθεί με καύσιμα σε τροχιά, θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τον Άρη με δύο ηλιακά πάνελ ικανά να παράγουν 200kW ενέργειας.

Το κόστος ταξιδιού στον Άρη ανά άτομο αυτή τη στιγμή είναι στα $10 δισεκατομμύρια και ο Musk θέλει να το ρίξει στα $200.000 με τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων μέσων. Τα πρώτα ταξίδια θα μεταφέρουν 100 άτομα τη φορά, ο αριθμός όμως θα αυξηθεί με το χρόνο. Το ίδιο το ITS διαστημόπλοιο θα είναι ένας άνετος χώρος διαμονής με δωμάτια μηδενικής βαρύτητας, καφετέρια, αίθουσα κινηματογράφου και άλλες επιλογές διασκέδασης. Μόλις οι άνθρωποι στον Άρη μπορέσουν να παράγουν καύσιμο βασισμένο στο μεθάνιο, θα μπορέσουν να στείλουν τα διαστημόπλοια πίσω στη Γη για επαναχρησιμοποίηση.