Κατηγορίες κλοπής VR τεχνολογίας βαραίνουν τον συνιδρυτή της id Software

Έτσι δημιούργησε ο John Carmack το Oculus Rift;
24 Αυγούστου 2016 06:53
Κατηγορίες κλοπής VR τεχνολογίας βαραίνουν τον συνιδρυτή της id Software

Η ZeniMax, η εταιρία στην οποία ανήκει η id Software, κατηγορεί ευθέως τον συνιδρυτή της εταιρίας, John Carmack για κλοπή της τεχνολογίας πίσω από το Oculus Rift. Σύμφωνα με τη ZeniMax, η εταιρία επένδυσε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη στη VR τεχνολογία και ο John Carmack είχε πρόσβαση χωρίς όρια σε αυτήν. Όταν η σύμβασή του έληξε το 2013, ο Carmack έγινε άμεσα CTO στην Oculus. Η ZeniMax εξαπολύει ξεκάθαρες κατηγορίες κλοπής, αφού ισχυρίζεται πως πριν να φύγει από τη ZeniMax, ο Carmack “μυστικά και παράνομα αντέγραψε χιλιάδες αρχεία που περιείχαν πνευματική ιδιοκτησία της ZeniMax, από τον υπολογιστή του στην εταιρία, σε μια USB συσκευή αποθήκευσης, την οποία και κακώς πήρε μαζί του στην Oculus”.

Το έγγραφο εμπλέκει σε αυτό το VR σκάνδαλο και τον Luckey Palmer, το Facebook και τον CEO της Oculus. Η Oculus απάντησε στη Zenimax με την εξής ανακοίνωση.

Οι ισχυρισμοί της ZeniMax είναι μονόπλευροι και αποτελούν την έκβαση των γεγονότων όπως την αντιλαμβάνεται η ZeniMax. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτή η υπόθεση δεν έχει βάση και θα απαντήσουμε σε όλες τις κατηγορίες της ZeniMax στα δικαστήρια.