Το Google Duo από σήμερα στο κινητό σας

Η νέα video chat εφαρμογή της εταιρίας
16 Αυγούστου 2016 08:29
Το Google Duo από σήμερα στο κινητό σας

Η Google ξεκινά από σήμερα την κυκλοφορία του Google Duo, της νέας video chat υπηρεσίας της που απευθύνεται αποκλειστικά στα smartphones. Θα είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS, με την έκδοση Android όμως να συμπεριλαμβάνει και το χαρακτηριστικό Knock-Knock, με το οποίο ο χρήστης που δέχεται την κλήση θα μπορεί να βλέπει ζωντανό video από αυτόν που τον καλεί, πριν απαντήσει στην κλήση.

Η σύνδεση του Duo γίνεται με τη λίστα τηλεφωνικών επαφών σας και όχι με κάποιο social media, έτσι μόνο αυτοί που έχουν τον αριθμό σας μπορούν να σας καλέσουν σε video κλήση. Η Google υπόσχεται άμεση ανταπόκριση του video με την κλήση να ξεκινά το δευτερόλεπτο που τη δεχτείτε χωρίς καθυστέρηση, ενώ η ποιότητα του video προσαρμόζεται χωρίς να επηρεάζει την κλήση στις εκάστοτε ταχύτητες σύνδεσης στο Internet. Μάλιστα χάρη στο WebRTC μηχανισμό, μπορεί να συνεχίσει την κλήση χωρίς να την τερματίσει ακόμα κι όταν εναλλάσσεστε από Wi-Fi σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Η λειτουργία του θα περιοριστεί σε απευθείας βιντεοκλήση δύο ατόμων, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα video conference, ενώ προορίζεται αποκλειστικά για mobile χωρίς καμία πιθανότητα να διατεθεί και για desktop.

Το Google Duo δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το Hangouts, αφού το δεύτερο θα συνεχίσει να υπάρχει. Απλά από εδώ και στο εξής, η όποια ανάπτυξη του Hangouts θα βασίζεται στις ανάγκες των εταιρικών πελατών, δείχνοντας ξεκάθαρα την αλλαγή του target group για την υπηρεσία. Μπορείτε να κατεβάσετε το Google Duo από εδώ ή να κάνετε προ-εγγραφή αν δεν έχει γίνει ακόμα διαθέσιμη.