Overview 1: Ο πρώτος δορυφόρος με VR κάμερα

Εκτοξεύεται το επόμενο καλοκαίρι
09 Αυγούστου 2016 07:56
Overview 1: Ο πρώτος δορυφόρος με VR κάμερα

Η SpaceVR ξεκίνησε στο Kickstarter το 2015 για να στείλει μια συστοιχία 12 καμερών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η οποία θα πρόσφερε 3D πλάνα 360 μοιρών. Η χρηματοδότηση του project απέτυχε αλλά η εταιρία επιστρέφει σήμερα με νέο στόχο. Αντί για camera rig στον ISS, θα στείλει το δικό της VR δορυφόρο, τον Overview 1, ο οποίος θα έχει σχήμα κύβου, θα διαθέτει δύο μόλις κάμερες και θα είναι “ο πρώτος δορυφόρος με κάμερα εικονικής πραγματικότητας στον κόσμο”.

Έχουμε επικοινωνία, έχουμε έλεγχο συστημάτων, έχουμε γυροσκόπια που διατηρούν τη σταθερότητα και έχουμε λογισμικό πτήσης που λέει στο δορυφόρο τι κάνει και πότε.

Ο VR δορυφόρος θα σταλεί στον ISS με τον Falcon 9 πύραυλο της SpaceX το 2017. Από εκεί θα τεθεί σε χαμηλή τροχιά χρησιμοποιώντας τον CubeSat Deployer της NanoRacks. Τελικός σκοπός, να μεταδίδονται live τα πλάνα, τα οποία η SpaceVR θα συνθέτει σε μία σφαίρα 360 μοιρών, προσφέροντας live stream επί πληρωμή, κάνοντας τον κάθε συνδρομητή να αισθανθεί λίγο πιο κοντά το απέραντο διάστημα.