Το smartphone θα αντικαταστήσει την ταυτότητά μας

Η αρχή γίνεται στην Ινδία
31 Ιουλίου 2016 09:35
Το smartphone θα αντικαταστήσει την ταυτότητά μας

Σύμφωνα με τους India Times, η Ινδική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές smartphones, όπως η Apple, η Samsung, η Microsoft και η Micromax, για να συνδεθεί κάθε Ινδός πολίτης με τον Aadhaar λογαριασμό του.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η UIDAI (Unique Identification Authority of India) είναι μια κυβερνητική υπηρεσία της οποίας σκοπός είναι να συλλέξει βιομετρικά και δημογραφικά δεδομένα των πολιτών της χώρας σε μια database και αυτά να συνδεθούν με ένα 12ψήφιο μοναδικό αριθμό, ο οποίος ονομάζεται Aadhaar. Το project αυτό θεωρείται το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα ταυτοποίησης πολιτών στον κόσμο.

Αναφορές λοιπόν λένε πως οι εταιρίες είναι έτοιμες να δημιουργήσουν Aadhaar τηλέφωνα πολύ σύντομα, ενώ εξετάζουν και τις παγκόσμιες προοπτικές αυτού του project. Πέρα από τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκουμε σε αρκετές συσκευές σήμερα, κρίσιμη για τη σωστή λειτουργία του Aadhaar θα είναι και η ύπαρξη σαρωτή ίριδας. Αν όλα πραγματοποιηθούν όπως τα έχει σχεδιάσει η UIDAI, το smartphone κάθε Ινδού θα είναι και η ταυτότητά του, η οποία θα περιέχει όλα τα δεδομένα του κρυπτογραφημένα.