Η Yahoo πωλήθηκε στον κολοσσό Verizon

Έναντι $4.83 δισεκατομμυρίων
26 Ιουλίου 2016 06:13
Η Yahoo πωλήθηκε στον κολοσσό Verizon

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, η παραπαίουσα Yahoo βρήκε τελικά αγοραστή. Ο Αμερικανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Verizon επιβεβαίωσε πως θα καταβάλει το ιλιγγιώδες ποσό των $4.83 δισεκατομμυρίων για να εξαγοράσει το web τμήμα της Yahoo. Όλα τα τμήματα διαφήμισης, περιεχομένου, αναζήτησης και mobile θα ανήκουν πλέον στη Verizon και θα ενσωματωθούν στην AOL, η οποία είναι επίσης υπό την ιδιοκτησία της Verizon.

Η homepage της Yahoo βρίσκεται σε 43 εκατομμύρια υπολογιστές και οι Weather και Finance υπηρεσίες της είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Έχει επίσης υπό την ιδιοκτησία της την blogging υπηρεσία Tumblr και την υπηρεσία φωτογραφιών Flickr.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Yahoo θα κρατήσει τα χρήματα της εξαγοράς, 15% μερίδιο στο Alibaba και επενδύσεις στη Yahoo Japan. Μόλις η συμφωνία ολοκληρωθεί, η Yahoo θα αλλάξει το όνομά της και θα γίνει μια “καταγεγραμμένη, επενδυτική εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο”.

Η CEO της Yahoo, Marissa Mayer, κατάφερε λοιπόν μετά από ένα χρόνο να βρει αγοραστή και είχε να δηλώσει:

Είμαι απίστευτα περήφανη για όλα όσα πετύχαμε και είμαι απίστευτα περήφανη για την ομάδα μας. Εγώ προσωπικά, σκοπεύω να μείνω. Αγαπάω τη Yahoo και πιστεύω σε όλους εσάς. Είναι σημαντικό για εμένα να οδηγήσω τη Yahoo στο επόμενο κεφάλαιό της.