Δείτε τον Ήλιο από κάθε πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος

Μια εντυπωσιακή απεικόνιση
19 Ιουλίου 2016 09:09
Δείτε τον Ήλιο από κάθε πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος

Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από πολύ διαφορετικούς πλανήτες μεταξύ τους, όλοι όμως γυρίζουν γύρω από το ίδιο άστρο, τον Ήλιο. Ο καλλιτέχνης Ron Miller εμπνεύστηκε από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και αποφάσισε να απεικονίσει τον Ήλιο μέσα από τα μάτια κάποιου που βρίσκεται στην επιφάνεια των υπόλοιπων πλανητών.

Φρόντισα όχι μόνο να απεικονίσω ρεαλιστικά τον Ήλιο, αλλά και τις επιφάνειες των πλανητών και τους δορυφόρους τους.

Ο Ερμής σε απόσταση μόλις 58 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

Η Αφροδίτη σε απόσταση 108 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο με την επιφάνειά της καλυμμένη με βράχια και μάγμα και την ατμόσφαιρά της γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα.

Η Γη σε απόσταση 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο, σε κατάσταση ηλιακής έκλειψης.

Ο Άρης σε απόσταση 228 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

Η θέα του Δία που κρύβει τον Ήλιο από την επιφάνεια του δορυφόρου του, Ευρώπη. 779 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο.

Ο Κρόνος σε απόσταση 1.43 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

 Η θέα του Ουρανού όπως φαίνεται από την επιφάνεια του 15ου δορυφόρου του, Άριελ, σε απόσταση 2.88 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο.

Η θέα του Ποσειδώνα από το δορυφόρο του, Τρίτωνα, σε απόσταση 4.5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο και με εκτοξεύσεις ηφαιστειακών αερίων στον ορίζοντα.

 Η θέα του Ήλιου από τον Πλούτωνα. Η ελλειπτική τροχιά του Πλούτωνα δε μας επιτρέπει να ορίσουμε με ακρίβεια την απόστασή του από τον Ήλιο, κυμαίνεται όμως στα 5.91 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα κατά μέσο όρο. Το φως του Ήλιου δεν είναι ικανό να φωτίσει την επιφάνειά του, παραμένει όμως το πιο φωτεινό σημείο στον ουρανό.