Η εκπληκτική φωτογραφία του Huawei P9 ήταν τελικά από την Canon 5D

Εφιάλτης στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της Huawei
06 Ιουλίου 2016 06:22
Η εκπληκτική φωτογραφία του Huawei P9 ήταν τελικά από την Canon 5D

Η Huawei πρόσφατα ανέβασε στο Google Plus τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω ισχυριζόμενη πως η Leica κάμερα του P9 ήταν υπεύθυνη για το αποτέλεσμα. Μάλιστα η περιγραφή της εικόνας ανέφερε:

Καταφέραμε να συλλάβουμε μια όμορφη ανατολή με την Deliciously Ella. Η διπλή Leica κάμερα του #HuaweiP9 κάνει την καταγραφή φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπως αυτή, μια απόλαυση. Ανακαλύψτε ξανά τη smartphone φωτογραφία και μοιραστείτε τις εικόνες ανατολής μαζί μας. #00

Φυσικά ο καθένας θα καταλάβαινε από αυτό το post πως η εν λόγω φωτογραφία προέρχεται από το Huawei P9. Όπως παρατήρησε όμως το Android Police, οι φωτογραφίες στο Google Plus διατηρούν τα EXIF metadata της εικόνας. Έτσι διαπιστώθηκε πως η φωτογραφία τραβήχτηκε με μία Canon EOS 5D Mark III.

Έκτοτε η φωτογραφία έχει αποσυρθεί και ακολούθησε επίσημη απάντηση από την Huawei.

Πρόσφατα τονίστηκε πως μια φωτογραφία που έγινε post στα social media μας δεν τραβήχτηκε με το Huawei P9. Η φωτογραφία, την οποία κατέγραψε επαγγελματίας φωτογράφος κατά τα γυρίσματα μιας διαφήμισης του Huawei P9, μοιράστηκε για να εμπνεύσει την κοινότητά μας. Αντιλαμβανόμαστε όμως πως έπρεπε να είμαστε πιο σαφείς με την περιγραφή της εικόνας. Δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας να παραπλανήσουμε. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό και αποσύρουμε την εικόνα.