Το 43% των χρηστών smartphone "βαριούνται" χωρίς αυτό

Το χρησιμοποιούν και για να αποφεύγουν κόσμο
05 Ιουλίου 2016 06:41
Το 43% των χρηστών smartphone

Μια μεγάλη έρευνα της Bank of America για τις συνήθειες των ενήλικων χρηστών σε σχέση με το smartphone τους είναι αποκαλυπτική. Το δείγμα ήταν νεαροί ενήλικες πολίτες των ΗΠΑ, οι λεγόμενοι “Millenials” η γενιά που έζησε την αλλαγή της χιλιετίας, γεννημένη περίπου από το 1980.

Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 29% όλων των Αμερικανών νιώθουν άγχος όταν δεν έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνό τους. Το 22% βαριούνται, το 13% φοβούνται πως θα χάσουν κάτι σημαντικό και μόλις το 12% νιώθει ανακουφισμένο. Τα νούμερα αλλάζουν όταν αναφερόμαστε στους Millenials, με το 43% αυτών να βαριούνται, το 25% να φοβούνται πως θα χάσουν κάτι σημαντικό και το 20% να νιώθει ανακουφισμένο.

Δύο στους τρεις εμπιστεύονται πλέον το smartphone για οδηγίες πλοήγησης, αντί να ρωτήσουν κάποιον στο δρόμο, ενώ το ένα τέταρτο το χρησιμοποιεί για να παραγγείλει φαγητό και οι μισοί το χρησιμοποιούν για να κλείσουν τα ταξίδια τους και τα ραντεβού τους.

Το 9% του γενικού πληθυσμού και το 17% των Millenials το χρησιμοποιούν για να αποφύγουν μια συζήτηση, ενώ σε οικογενειακές συγκεντρώσεις το ποσοστό αυξάνεται σε 25% και 40% αντίστοιχα. Το 84% χρησιμοποιούν το smartphone εβδομαδιαίως για συναλλαγές με την τράπεζα μέσω των mobile banking εφαρμογών. Τέλος, το 41% του δείγματος δεν πιστεύει πως τα παιδιά κάτω των 18 σήμερα θα χρησιμοποιούν φυσικές πιστωτικές κάρτες όταν ενηλικιωθούν ενώ το 51% πιστεύει πως οδηγούμαστε σε μια κοινωνία χωρίς μετρητά.