Τεχνητή νοημοσύνη γράφει το σενάριο ταινίας μικρού μήκους

Παρακολουθήστε το “ιδιαίτερο” Sunspring
11 Ιουνίου 2016 06:07
Τεχνητή νοημοσύνη γράφει το σενάριο ταινίας μικρού μήκους

Η τεχνητή νοημοσύνη αναπτύσσεται γρήγορα και ήδη μπορεί να περιγράφει φωτογραφίες, να ανιχνεύει κυβερνο-επιθέσεις και να γράφει νουβέλες ή οικονομικές αναφορές. Τώρα όμως φαίνεται πως μπορεί να γράφει και σενάρια ταινιών. Η τεχνητή νοημοσύνη “Benjamin” όπως ονομάστηκε, έγραψε το σενάριο μιας μικρού μήκους ταινίας διάρκειας 9 λεπτών. Οι συντελεστές πήραν το σενάριο της ταινίας Sunspring και την έκαναν πραγματικότητα με τη σκηνοθεσία του Oscar Sharp και πρωταγωνιστή τον Thomas Middleditch και την παρουσίασαν στο Sci-Fi festival του Λονδίνου.

Ο Benjamin τροφοδοτήθηκε με δεκάδες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και κατέληξε σε ένα σενάριο που όπως θα δείτε και μόνοι σας, είναι λίγο παράλογο. Οι διάλογοι των ηθοποιών πολλές φορές δεν έχουν συνοχή μεταξύ τους και η σειρά των γεγονότων είναι μπερδεμένη. Είναι ενδιαφέρον όμως πως οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν πολλές φορές τις εκφράσεις “δεν ξέρω” και “δεν είμαι σίγουρος”, γεγονός που υποδεικνύει την προσπάθειά τους – και ενδεχομένως του Benjamin – να κατανοήσουν το περιβάλλον τους.

Προς το παρόν ο Benjamin ξεκίνησε να μαθαίνει να γράφει περιλήψεις ταινιών.

“The Squires of the Landscape”
Set in 1942 in a post-apocalyptic world, the film follows the journey of a young man who falls in love with a sexy couple who have started to fall in love. As they fall in love, they learn that they are not alone in their own way. The film follows the two groups of people who reconnect with the world and their relationship and the secrets they live.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Benjamin από το Facebook page του. Την ταινία Sunspring μπορείτε να την παρακολουθήσετε παρακάτω και το σενάριό της να το διαβάσετε εδώ.