Το πρώτο Smart Bike είναι γεγονός

Το high-tech ποδήλατο της Samsung
14 Ιουνίου 2014 06:33
Το πρώτο Smart Bike είναι γεγονός

Σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη τεχνολογικά εποχή, το μόνο που είχε παραμείνει ίδιο στον τομέα των μετακινήσεων, ήταν το ποδήλατο. Έτσι, ανάμεσα σε όλα τα πράγματα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και γίνονται "smart" με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η Samsung αποφάσισε πως είναι η ώρα να γίνει smart και το ποδήλατο με πρώτο γνώμονα την ασφάλεια του αναβάτη. Συνεργάστηκε με τη διάσημη μάρκα ποδηλάτων Giovanni Pelizzoli από την Ιταλία και δημιούργησαν ένα πρωτότυπο ποδήλατο. Είναι γεμάτο ηλεκτρονικά όπως Bluetooth, Wi-Fi, πίσω κάμερα και ακτίνες laser.

Η κάμερα στέλνει live βίντεο στο smartphone σας το οποίο βρίσκεται στερεωμένο στο τιμόνι και σας επιτρέπει να δείτε τι συμβαίνει πίσω σας, ενώ τα 4 laser βοηθούν στο να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο γύρω σας για να ξέρουν οι οδηγοί αυτοκινήτων πόσο χώρο να σας αφήσουν και είναι επίσης χρηστικά για να σας προσέξουν στο σκοτάδι. Ο κορμός του ποδηλάτου είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, προσφέροντας μικρό βάρος, ενώ όλη η κατασκευή είναι χειροποίητη.

Εσείς τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, χρησιμοποιείτε το ποδήλατό σας; Θα αγοράζατε το ποδήλατο της Samsung αν ερχόταν σε μια λογική τιμή;

Samsung Smart Bike from Samsung Maestros Academy on Vimeo.

Tags: