Εταιρία βιοτεχνολογίας θα προσπαθήσει να αναστήσει τους νεκρούς

Με το ReAnima Project
05 Μαΐου 2016 07:02
Εταιρία βιοτεχνολογίας θα προσπαθήσει να αναστήσει τους νεκρούς

Η Bioquark, εταιρία βιοτεχνολογίας από την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, πήρε την ηθική έγκριση από τα Υπουργεία Υγείας των ΗΠΑ και της Ινδίας για να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές στο Anupam Hospital στην Ινδία. Μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, το ReAnima Project όπως το ονόμασαν, σκοπό έχει να επαναφέρει στη ζωή κλινικά νεκρούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη, χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και άλλες τεχνικές.

Ο CEO της Bioquark, Dr. Ira Pastor δήλωσε πως “αυτό αποτελεί την πρώτη δοκιμή του είδους της και ένα ακόμα βήμα προς την τελική αναστροφή του θανάτου στη διάρκεια αυτής της γενιάς. Για να αναλάβουμε τέτοιο σύνθετο εγχείρημα, συνδυάζουμε βιολογικά αναγεννητικά φαρμακευτικά εργαλεία με άλλες ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος, σε ασθενείς με άλλες βαριές νευρολογικές ασθένειες. Ελπίζουμε να δούμε αποτελέσματα στους πρώτους δύο με τρεις μήνες”.

Πρόσφατες μελέτες αποκάλυψαν πως υπάρχει ηλεκτρική δραστηριότητα και κυκλοφορία αίματος αφού “πεθάνει” ο εγκέφαλος, αλλά όχι αρκετή για να συνεχίσει να λειτουργεί το σώμα κανονικά. Κάποια είδη ψαριών και αμφίβιων μπορούν ακόμα να περιορίσουν τη ζημιά του εγκεφάλου αναγεννώντας κάποιο κομμάτι του ή ακόμα και αναμορφώνοντας εντελώς κομμάτια του που έχουν υποστεί ζημιά. Η Bioquark έχει ως σκοπό να επαναφέρει τον εγκέφαλο από οποιοδήποτε τραύμα έχει υποστεί, ουσιαστικά φέρνοντας τους νεκρούς πίσω στη ζωή.