Η Microsoft μηνύει την Αμερικανική κυβέρνηση

Παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ιδιωτικότητας
16 Απριλίου 2016 08:30
Η Microsoft μηνύει την Αμερικανική κυβέρνηση

Φαίνεται πως η Apple δεν είναι η μόνη εταιρία που τα έχει βάλει με την Αμερικανική κυβέρνηση. Και η Microsoft λοιπόν μηνύει το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας να κηρύξει τις εντολές αποσιώπησης της κυβέρνησης, αντισυνταγματικές. Για την ακρίβεια, θεωρεί πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητά από την εταιρία να μην ενημερώνει τους πελάτες της πως οι υπηρεσίες ασφαλείας ζητούν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Η εντολή αυτή παραβιάζει τόσο την Τέταρτη Τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία εξασφαλίζει στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις το δικαίωμα να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση διερευνά ή κατάσχει τις περιουσίες τους, καθώς και την Πρώτη Τροποποίηση η οποία εξασφαλίζει το δικαίωμα της Microsoft να μιλάει με τους πελάτες της και να συζητά τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση διενεργεί την έρευνά της. Οι άνθρωποι δεν παραιτούνται των δικαιωμάτων τους όταν μετακινούν τις προσωπικές πληροφορίες τους από φυσικό αποθηκευτικό μέσο στο cloud. Έτσι η Microsoft ζητά  από το δικαστήριο να κηρύξει το Section 2705(b) καθόλα αντισυνταγματικό” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η Microsoft έχει λάβει πάνω από 2.600 εντολές αποσιώπησης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι οποίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό σημαίνει πως η Microsoft δεν μπορεί να ενημερώσει τους πελάτες της αν τελέσαν υπό διερεύνηση, ακόμα και αν η έρευνα της κυβέρνησης τους έχει αθωώσει.