Αυτόνομη πτήση drones από την DARPA

Επίδειξη ικανοτήτων στα 70km/h
14 Φεβρουαρίου 2016 10:12
Αυτόνομη πτήση drones από την DARPA

Η DARPA αναπτύσσει αυτόνομα drones για στρατιωτικούς σκοπούς, που έχουν την ικανότητα να ελίσσονται και να αναπτύσσουν ταχύτητες έως και 70km/h σε κλειστούς χώρους γεμάτους εμπόδια. Αποτελεί μέρος του Fast Lightweight Autonomy (FLA) προγράμματος της DARPA και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από στρατιωτικές επιχειρήσεις αναγνώρισης και για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε καταστροφικές καταστάσεις όπως σεισμοί.

Χρησιμοποιήθηκε το σώμα του Flame Wheel 450 της DJI και πρόγραμμα αυτόματου πιλότου Pixhawk της 3D Robotics, με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από την ταχύτητα σε κλειστούς χώρους, δοκιμάστηκε και η ικανότητα των drones να αναγνωρίζουν και να χαρτογραφούν τα εμπόδια χρησιμοποιώντας κάμερες, σόναρ και διάφορους ακόμα αισθητήρες.  

Το FLA πρόγραμμα αναπτύσσει μια νέα γενιά αλγορίθμων οι οποίοι θα βοηθήσουν μικρά UAVs να ελιχθούν σε ένα λαβύρινθο δωματίων, σκαλών και διαδρόμων ή άλλα περιβάλλοντα γεμάτα εμπόδια χωρίς κάποιον χειριστή. Το πρόγραμμα θέλει να αναπτύξει και να επιδείξει αυτόνομα UAVs αρκετά μικρά για να χωρέσουν μέσα από ένα παράθυρο και ικανά να πετάξουν με ταχύτητες 70km/h ενώ αποφεύγουν αντικείμενα σε περίπλοκους εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επικοινωνία με χειριστές ή εξωτερικούς αισθητήρες και χωρίς εξάρτηση από GPS” αναφέρει το website του FLA προγράμματος.

Tags: