Εξαγορά της SwiftKey από τη Microsoft

Κίνηση ματ στα keyboard apps από τη Microsoft
04 Φεβρουαρίου 2016 11:41
Εξαγορά της SwiftKey από τη Microsoft

Το πληκτρολόγιο της SwiftKey, της εταιρίας με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ήδη εγκατεστημένο σε πάνω από 300 εκατομμύρια Android και iOS smartphones και tablets. Η Microsoft προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας έναντι $250 εκατομμυρίων, έχοντας σκοπό να κυριαρχήσει στα πληκτρολόγια του Android και του iOS.

Στην ανακοίνωση της εξαγοράς, ο Αντιπρόεδρος του τμήματος τεχνολογίας και έρευνας της Microsoft, Harry Sum δήλωσε πως “θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις κορυφαίες στην αγορά, εφαρμογές πληκτρολογίων της SwiftKey για Android και iOS και θα ερευνήσουμε σενάρια για την ενσωμάτωση του πυρήνα της τεχνολογίας αυτής στη δική μας γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών”, υπονοώντας σαφώς πως η τεχνολογία πρόβλεψης κειμένου της SwiftKey θα ενσωματωθεί στο Word Flow εργαλείο της Microsoft.

Οι ιδρυτές της SwiftKey από την πλευρά τους δήλωσαν πως “οι εφαρμογές μας θα συνεχίσουν να προσφέρονται δωρεάν σε Android και iOS. Είμαστε αφοσιωμένοι όσο ποτέ στο να τις βελτιώσουμε με νέους και καινοτόμους τρόπους”.