"Δεν μπορούμε να διατηρήσουμε το μερίδιο αγοράς στα smartphones"

Παραδέχεται ο CEO της Microsoft
05 Ιανουαρίου 2016 07:11

Το μερίδιο αγοράς της Microsoft στα smartphones αυτή τη στιγμή είναι αρκετά μικρό μπροστά στο μερίδιο αγοράς των Android και iOS. Η εταιρία καταβάλει προσπάθειες να το αυξήσει αλλά σε μια συνέντευξη στο BuzzFeed, ο CEO της  Microsoft, Satya Nadella παραδέχτηκε πως το μερίδιο της εταιρίας είναι μη διατηρήσιμο.

Τα τελευταία νούμερα από την Gartner τοποθετούν το μερίδιο της Microsoft στο 1.7%. Ωστόσο, ο Nadella πιστεύει πως αυτό δεν έχει σημασία. “Πιστεύω πως θα ξεγελούσαμε τους εαυτούς μας αν μετρούσαμε την επιτυχία απλά με νούμερα. Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς του HoloLens; Ποιο είναι το μερίδιο του Xbox; Ποιο είναι το μερίδιο του PC; Ποιο είναι το μερίδιο των τηλεφώνων μας;

Προσθέτει πως η Microsoft έχει ως σκοπό τη δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου όπου η συσκευή δεν έχει σημασία μπροστά στις υπηρεσίες που προσφέρονται, η αρχική φιλοσοφία δηλαδή πίσω από τα Windows 10, με μια ενοποιημένη εμπειρία σε desktop και mobile. "Πηγαίντε πίσω σε αυτό που είπα σχετικά με την εμπειρία του mobile. Αν το σκεφτείτε ως ένα γράφημα, τότε όλες αυτές οι συσκευές είναι κόμβοι. Κάποιες φορές οι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν όλες τις συσκευές…κάποιες θα χρησιμοποιήσουν μία ή δύο από τις συσκευές μας και κάποιες άλλες πλατφόρμες ακόμα, ας είναι. Αλλά θέλουμε να σιγουρευτούμε πως ολοκληρώνουμε αυτή την εμπειρία σε όλες τις συσκευές”.