Νικήτρια η Apple στις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα

Μία στις δύο συσκευές ήταν Apple
30 Δεκεμβρίου 2015 09:39
Νικήτρια η Apple στις ΗΠΑ τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος με τις περισσότερες ενεργοποιήσεις νεών συσκευών και εγκαταστάσεις εφαρμογών και το 2015 δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με την Flurry, το 49.1% των συσκευών ήταν Apple, μια μικρή πτώση από το περσινό 51.3%. Το 19.8% ήταν Samsung συσκευές, μια αύξηση της τάξης του 2.1% από πέρυσι, ενώ η Microsoft έπεσε στο 2% από το περσινό 5.8%.

Στην πρώτη πεντάδα είχαμε ανακατατάξεις, με τη Sony να εξέρχεται και την Xiaomi να εισέρχεται, ενώ η LG βρήκε την ευκαιρία και μετακινήθηκε στην τέταρτη θέση από την περσινή πέμπτη.

Η Flurry ανέλυσε δεδομένα από 780.000 εφαρμογές για να καταλήξει στα συγκεκριμένα νούμερα και επισημαίνει την άνοδο της Xiaomi σε μια περίοδο που δε θεωρείται καθόλου εορταστική στην Κίνα. Τα phablets είχαν την τιμητική τους, αποτελώντας  το 27% των νέων συσκευών, μια μεγάλη άνοδος συγκριτικά με το 13% του 2014 ή ακόμα και το 4% του 2013.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών φυσικά διαφέρουν, αλλά βλέπουμε πως συνήθως καταναλωτές που θέλουν μια μεσαίου μεγέθους συσκευή προτιμούν iOS, ενώ οι κάτοχοι phablets είναι ως επί το πλείστον Android χρήστες.

Οι εγκαταστάσεις εφαρμογών τη μέρα των Χριστουγέννων είναι 2.2 φορές περισσότερες από μία κανονική μέρα τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Δεκεμβρίου. Αυτή η τάση αποκαλύπτει το πόσο σημαντική περίοδος είναι τα Χριστούγεννα για τους developers.