Φωτογραφίες ενός χρόνου από το ακυρωμένο Nokia McLaren

Θα διαδεχόταν το Nokia Lumia 1020
07 Δεκεμβρίου 2015 21:55
Φωτογραφίες ενός χρόνου από το ακυρωμένο Nokia McLaren

Πριν ένα χρόνο κυκλοφορούσαν φήμες πως η Nokia και η Microsoft είχαν στα σκαριά μια πρωτότυπη συσκευή με κωδική ονομασία Nokia RM-1052 ή αλλιώς Nokia McLaren, δηλαδή το διάδοχο του Nokia Lumia 1020. Αν θυμάστε καλά, το Lumia 1020 ήταν το πρώτο Windows Phone 8 smartphone με κάμερα 41MP τεχνολογίας PureView, το οποίο είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2013. Η παρουσίαση της εν λόγω συσκευής δε συνέβει ποτέ, αφού η Microsoft αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδια της πρωτότυπης συσκευής, χωρίς να μαθευτεί ποτέ ο λόγος για αυτή της την κίνηση. Αντ' αυτού, είδαμε φέτος τις νέες ναυαρχίδες της εταιρίας, τα Lumia 950 και Lumia 950 XL.

Έτσι, μετά από ένα χρόνο εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την πρωτότυπη συσκευή, δίπλα-δίπλα στα Lumia 1020, Lumia 1520 και Lumia 830. Τα χαρακτηριστικά της πρωτότυπης συσκευής ουδέποτε μας είχαν γίνει γνωστά. Τα μόνα που γνωρίζαμε τότε ήταν ότι η συσκευή ως διάδοχος του Lumia 1020 φορούσε κάμερα τεχνολογίας PureView με αισθητήρα μεγάλης ανάλυσης και ότι έφερε μια τεχνολογία αποκαλούμενη ως 3D Touch, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στα νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus. Αυτή η τεχνολογία θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας του Kinect, χρησιμοποιώντας αισθητήρες για χρήση του smartphone, χωρίς να απαιτείται το άγγιγμα της οθόνης.

Τέλος, είδαμε τη Microsoft να έχει στραφεί προς μια διαφορετική κατεύθυνση, μετά την ακύρωση της πρωτότυπης συσκευής, η οποία φαίνεται άλλωστε από την παρουσίαση των νέων Lumia συσκευών της. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως θα έμοιαζε το Nokia McLaren αν είχε κυκλοφορήσει στην αγορά.