Δώρο υπολογιστής με κάθε αγορά ενός περιοδικού

Ναι, το Raspberry Pi Zero είναι τόσο φθηνό
27 Νοεμβρίου 2015 07:29
Δώρο υπολογιστής με κάθε αγορά ενός περιοδικού

Ο πρώτος υπολογιστής που δίνεται δωρεάν με αγορά περιοδικού γίνεται το τελευταίο δημιούργημα της Raspberry Pi. Οι διαστάσεις του Raspberry Pi Zero είναι μόλις 6.5cm x 3cm, κοστίζει £4 στο Ηνωμένο Βασίλειο και δίνεται δωρεάν με αγορά του μηνιαίου περιοδικού MagPi, το οποίο κοστίζει £5.99.

Το Pi Zero τρέχει την έκδοση Linux, Raspbian. Έχει επεξεργαστή 1GHz και 512MB RAM, ενώ έχει και θύρα για microSD. “Από όλα όσα κάνουμε εδώ στη Raspberry Pi, το να ρίχνουμε το κόστος των υπολογιστών είναι το πιο σημαντικό. Ακόμα και στο σύγχρονο κόσμο, ένας προγραμματιζόμενος υπολογιστής είναι πολυτέλεια για πολλούς ανθρώπους και κάθε έξτρα δολάριο που ζητάμε μειώνει την πιθανότητα να επιλέξουν να ασχοληθούν. Το αρχικό Raspberry Pi Model B και ο διάδοχός του έθεσαν τον υπολογιστή στη διάθεση καθενός που είχε να ξοδέψει $20-35… Στην αρχή αυτής της χρονιάς, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε ένα ακόμα φθηνότερο Raspberry Pi για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν το βήμα” δήλωσε σε ανακοίνωσή του το Raspberry Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ανέπτυξε το Raspberry Pi. Παρόλο όμως που  το Raspberry Pi είναι ο υπολογιστής με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Premier Farnell, η κατασκευάστρια εταιρία του Raspberry Pi, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Raspberry Pi Zero εξαντλήθηκε μέσα σε ένα 24ωρο από την κυκλοφορία του. Περισσότερα από 20.000 κομμάτια πωλήθηκαν άμεσα, καθώς και κάθε αντίτυπο από τα 10.000 του περιοδικού που το έδινε ως δώρο. Μάλιστα η τεράστια ζήτηση έδωσε την ευκαιρία σε κερδοσκόπους να το πουλούν σε αρκετά υψηλότερες τιμές στο eBay, το Raspberry Foundation πάντως επισπεύδει την παραγωγή και ζητά από τους χρήστες να μην ενδώσουν στους κερδοσκόπους και να κάνουν λίγο υπομονή.

Tags: