Το νέο μοντέλο Rasberry Pi είναι γεγονός

Ο μικροσκοπικός υπολογιστής που άλλαξε τα δεδομένα έγινε δυνατότερος
15 Μαρτίου 2018 05:31
Το νέο μοντέλο Rasberry Pi είναι γεγονός

Άμα ανήκετε στην κοινότητα των maker σίγουρα γνωρίζετε το Rasberry Pi και τις ικανότητές του, ωστόσο για αυτούς που δε γνωρίζουν, το RPi είναι μία από τις πρώτες υλοποιήσεις μικρών λειτουργικών υπολογιστικών συστήματων. Σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από αυτό μιας πιστωτικής κάρτας, το πρώτο μοντέλο της συσκευής, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα αλλά και θύρες που είναι αναγκαία για να λειτουργεί ένα υπολογιστικό σύστημα.

Είναι λογικό πως σε καμία περίπτωση ένα τόσο μικρό μηχάνημα δε θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα κανονικό PC ή να παίξει PUBG, αλλά δημιουργήθηκε για αυτούς που θέλουν να πειραματισθούν με τα ηλεκτρονικά και να δημιουργήσουν διάφορα projects. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο μικρός αυτός υπολογιστής δέχτηκε ανανέωση και η Raspberry Pi Foundation παρουσίασε το νέο Model 3 B+.

Σε σχέση με τον προκάτοχο του, το Model 3 B+ έρχεται εξοπλισμένο με καλύτερο επεξεργαστή ARM Cortex-A53, ταχύτερο WiFi έως και 300Mbps καθώς και Gigabit Ethernet.

Όπως είναι συνηθισμένο, η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης βρίσκεται στα $35, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, ενώ μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε το πότε θα καταφτάσει στην ελληνική αγορά.