Η Hillary Clinton καλεί σε συνεργασία τις εταιρίες τεχνολογίας

“Η Αμερικανική Κυβέρνηση δεν είναι ο εχθρός σας”
23 Νοεμβρίου 2015 08:35
Η Hillary Clinton καλεί σε συνεργασία τις εταιρίες τεχνολογίας

Η χρήση κρυπτογραφημένων μηνυμάτων από τους τρομοκράτες του Παρισιού έχει δώσει πάτημα σε κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο για να ζητούν την πρόσβαση των υπηρεσιών ασφαλείας στις επικοινωνίες. Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ΗΠΑ, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2016, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Hillary Clinton απευθύνθηκε στις εταιρίες τεχνολογίας.

Θέλουμε η Silicon Valley να μη βλέπει την κυβέρνηση ως αντίπαλο. Θέλουμε τα καλύτερα μυαλά στον ιδιωτικό τομέα να εργαστούν μαζί με τα καλύτερα μυαλά του δημόσιου τομέα για να αναπτυχθούν λύσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς και θα προστατεύσουν την ιδιωτικότητά μας ταυτόχρονα” δήλωσε σε ομιλία της στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που ένας άλλος υποψήφιος για την Προεδρία, ο Zoltan Istvan, προτείνει την τοποθέτηση μικροτσίπ κάτω από το δέρμα των Σύριων προσφύγων για τον καλύτερο έλεγχό τους. Χρησιμοποιώντας αλγορίθμους, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να διακρίνουν πότε ομάδες αυτών συναντώνται και να διαπιστώνεται αν “συμβάλλουν στο σύστημα δουλεύοντας και πληρώνοντας φόρους ή δημιουργούν προβλήματα”. Κι αν σκέφτεστε πως έτσι δουλεύει ο Μεγάλος Αδερφός, έρχεται για να απαντήσει πως “ίσως τον Μεγάλο Αδερφό δεν πρέπει να το κρίνουμε αρνητικά. Ίσως ο Μεγάλος Αδερφός δεν είναι κακός αν μας προστατεύει από το ISIS”.