Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft αναγνωρίζει ανθρώπινα συναισθήματα

Μέρος του περίφημου Project Oxford
14 Νοεμβρίου 2015 07:05
Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft αναγνωρίζει ανθρώπινα συναισθήματα

Η Microsoft με το Project Oxford χρησιμοποιεί τον τεράστιο αριθμό δεδομένων που έχει συγκεντρώσει στην εκμάθηση μηχανής και την εμπειρία της στην τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει περίπλοκα εργαλεία τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από οποιονδήποτε, χωρίς κόστος.

Ο Ryan Galgon, επικεφαλής του προγράμματος στη Microsoft Reasearch, ανακοίνωσε πως δημιούργησαν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται οι μηχανές τα ανθρώπινα συναισθήματα. Προς το παρόν αυτό επιτυγχάνεται μέσω φωτογραφιών, στο μέλλον όμως ελπίζουν μέσω ζωντανής ροής video.

Η νέα αυτή τεχνολογία ενσωματωμένη σε μια κάμερα, όπως ισχυρίζεται ο Galgon, θα μπορεί να ενημερώνει τους παραγωγούς ταινιών για τον αριθμό των ανθρώπων που είχαν μια συναισθηματική αντίδραση κατά τη διάρκεια προβολής μιας ταινίας. Τα καταστήματα θα μπορούσαν να έχουν μια εικόνα για τις αντιδράσεις του κόσμου όταν προβάλλουν ένα νέο προϊόν. Ο μοναδικός περιορισμός της χρήσης αυτής της τεχνολογίας είναι ουσιαστικά η φαντασία των developers. “Δεν μπορούν όλοι οι developers να γίνουν ειδικοί στην εκμάθηση μηχανής. Το Project Oxford φέρνει όμως αυτά τα εργαλεία σε κάθε developer… για να δούμε τι μπορούν να δημιουργήσουν” δηλώνει ο Galgon.