Τα Windows 10 λαμβάνουν το πρώτο τους μεγάλο update

Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεσή του
12 Νοεμβρίου 2015 20:41
Τα Windows 10 λαμβάνουν το πρώτο τους μεγάλο update

Από σήμερα η Microsoft έχει αρχίσει τη διάθεση του πρώτου μεγάλου update για τα Windows 10. Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος φέρνει μαζί της μερικά νέα χαρακτηριστικά, παράλληλα με κάποιες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις στην απόδοση.

Πρώτα από όλα, πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλειδιά ενεργοποίησης των Windows 7, Windows 8 ή 8.1 για να ενεργοποιήσετε τα Windows 10. Προηγουμένως, έπρεπε να εγκαταστήσετε πρώτα την παλαιότερη έκδοση και μετά να πραγματοποιήσετε την δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10.

Το μενού Έναρξη μπορεί να έχει τέσσερα μεγάλα πλακίδια τώρα, με το συνολικό αριθμό των πλακιδίων να μπορεί να αυξηθεί σε 2.048. Υπάρχει πλέον και ένα νέο χαρακτηριστικό Προτεινόμενες Εφαρμογές, το οποίο αναδύεται από καιρό σε καιρό συνιστώντας νέα πράγματα για εσάς.

Προχωρώντας, βλέπουμε τις χρωματιστές μπάρες τίτλου που πλέον μπορούν να πάρουν το χρώμα του φόντου της Επιφάνειας Εργασίας, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. Ακόμη, υπάρχει το χαρακτηριστικό "Find my device" ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα, αναιρώντας την ανάγκη για third-party εφαρμογές εύρεσης τοποθεσίας.

Η Cortana μπορεί πλέον να καταλάβει χειρόγραφες σημειώσεις, να εντοπίζει εισιτήρια για ταινίες από τα email σας και κουπόνια για τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε χρησιμοποιώντας τον Edge browser. Μπορεί να συγχρονίσει τα μηνύματά σας και το ιστορικό κλήσεων από το Windows Phone σας και μπορεί να σας ειδοποιήσει για τις αναπάντητες κλήσεις στον υπολογιστή σας. Όταν δεν είστε στο γραφείο ή στο σπίτι, η Cortana μπορεί να θέσει τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναστολής. Επιπλέον, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να χρειάζεται να είναι ο υπολογιστής συνδεδεμένος σε κάποιο Microsoft λογαριασμό.

Ο Edge browser μπορεί να συγχρονίσει τα Αγαπημένα και τη Λίστα Ανάγνωσης στις συσκευές που έχετε συνδεθεί με το λογαριασμό σας.

Τέλος, με την τελευταία έκδοση των Windows 10, η Microsoft πιστεύει ότι είναι έτοιμη για τους υπολογιστές επιχειρήσεων. Τα Windows 10 είναι επίσης διαθέσιμα σήμερα και για το Xbox One, με την έκδοση για τα smartphone να έρχεται πολύ σύντομα.