"Το Surface Book είναι αδύναμο"

Ο Tim Cook ξαναχτυπά
12 Νοεμβρίου 2015 08:04

Μετά τις δηλώσεις του περί της ξεπερασμένης χρησιμότητας των PCs μπροστά στο iPad Pro οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλες αντιδράσεων, ο Tim Cook συνεχίζει το προκλητικό marketing, αυτή τη φορά επιτιθέμενος στο Surface Book, ίσως το καλύτερο προϊόν της Microsoft εδώ και χρόνια. Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια ομιλίας σε Ιρλανδικό κολλέγιο, αναφέρθηκε στο νέο hardware της Microsoft.

Είναι ένα προϊόν που προσπαθεί πολύ να κάνει υπερβολικά πολλά. Προσπαθεί να είναι tablet και notebook και δεν τα καταφέρνει σε κανένα. Είναι παραπλανημένο.

Αργότερα η Apple ξεκαθάρισε πως ενώ ο Cook είπε “παραπλανημένο”, εννοούσε “αδύναμο”, με τις δύο λέξεις να μοιάζουν μεταξύ τους (deluded και diluted αντίστοιχα). Όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο Tim Cook επιμένει πως οι σχέσεις της Apple με τη Microsoft είναι “πραγματικά καλές”. Να θυμίσουμε επίσης πως ο ίδιος ο Cook είχε δηλώσει το 2012 για τα υβρίδια tablet-laptop πως “μπορείς να συνδυάσεις μια τοστιέρα με ένα ψυγείο, αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι αρεστό στο χρήστη”.