Ο δεύτερος παραπληγικός με εμφύτευμα Neuralink παίζει Counter-Strike 2 (ΒΙΝΤΕΟ)
Τον προηγούμενο μήνα η Neuralink τοποθέτησε το εμφύτευμά της και σε δεύτερο παραπληγικό ασθενή και η έως τώρα πορεία του φαίνεται πως είναι ενθαρρυντική. Ο Alex, όπως είναι γνωστός, έχασε τον έλεγχο των άκρων του μετά από τραυματισμό της σπονδυλικής του στήλης. Από όταν έλαβε το εμφύτευμα, εκπαιδεύεται στο να το χρησιμοποιεί, χειριζόμενος το laptop του και όπως και ο πρώτος ασθενής, Noland Arbaugh, ο Alex χρησιμοποιεί το Link chip στον εγκέφαλό του για να παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια.
Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό controller ονόματι QuadStick κατάφερε να παίξει Counter-Strike 2. Αλλά ακόμα και με το controller, ο Alex μπορούσε είτε να κουνήσει τον παίκτη του είτε να στοχεύσει το όπλο του, όχι και τα δύο ταυτόχρονα όπως ένας κανονικός παίκτης CS2. Χάρις όμως στο Neuralink, ο Alex μπορεί να στοχεύσει με το εμφύτευμα και να κινείται ταυτόχρονα με το QuadStick.
NEWS: @Neuralink has provided its first comprehensive update since successfully implanting its brain chip into a second human recipient.
— Sawyer Merritt (@SawyerMerritt) August 21, 2024
"Last month, Alex, the second participant in our PRIME Study, received his Neuralink implant. Alex was discharged the following day, and his… pic.twitter.com/n65QF32H4t
Μπορώ να κοιτάω παντού χωρίς να χρειάζεται να κουνήσω το QuadStick δεξιά και αριστερά. Μπορώ απλά να σκεφτώ που θέλω να κοιτάξω και βλέπω αυτό που θέλω. Είναι τρελό.
Η Neuralink ανέβασε ένα video στο X, όπου ο Alex χρησιμοποιεί το εμφύτευμα για να παίξει και τον βλέπουμε να σκοτώνει έναν εχθρό και έπειτα να πυροβολεί έναν άλλο από μακριά με σχετική ευκολία.
NEWS: 2nd Neuralink patient Alex plays the first-person shooter game Counter-Strike 2 on his laptop computer using the Link.
— ALEX (@ajtourville) August 21, 2024
Alex playing Counter-Strike 2: https://t.co/M1pikMoGSJ pic.twitter.com/ROQNYgeXao
Ο Alex χρησιμοποιεί επίσης το εμφύτευμα για να αναπτύξει 3D σχέδια στο CAD, μεταξύ των οποίων ένα ειδικό stand για να τοποθετηθεί ο ηλεκτρικός φορτιστής του εμφυτεύματός του, το οποίο παρασκεύασε με 3D printing.
Η Neuralink αποκάλυψε πως αντιμετώπισε το πρόβλημα με το μάζεμα των ηλεκτροδίων του πρώτου ασθενή, τοποθετώντας το εμφύτευμα πιο βαθιά στον εγκέφαλο του Alex.
Σκοπεύουμε επίσης να επιτρέψουμε στο Link (το chip) να αλληλεπιδρά με τον φυσικό κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες να φάνε μόνοι τους και να κινούνται ανεξάρτητα, ελέγχοντας με τη σκέψη τους το ρομποτικό χειριστήριο του αναπηρικού αμαξιδίου τους.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.