Η Δευτέρα ήταν η πιο ζεστή μέρα στη Γη
Την Τετάρτη ο ευρωπαϊκός οργανισμός παρακολούθησης του κλίματος Copernicus, ανακοίνωσε πως η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα στην καταγεγραμμένη ιστορία της Γης, τώρα όμως έρχεται να επιβεβαιώσει πως αυτό το ρεκόρ έσπασε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, μόλις μία μέρα μετά.
Ο παγκόσμιος μέσος όρος θερμοκρασίας άγγιξε τους 17.15 βαθμούς Κελσίου, 0.06 βαθμούς παραπάνω από το ρεκόρ της Κυριακής.
🌡️ New daily global average temperature record.
— Copernicus ECMWF (@CopernicusECMWF) July 24, 2024
As anticipated, the #CopernicusClimate ERA5 preliminary data show that Monday 22 July was the warmest day in recent history, at 17.15°C, breaking the records from 21 July 24 and 6 July 23.
Read more: https://t.co/FCDXtIadxn pic.twitter.com/WxfcjXF8hl
Οι επιστήμονες αναμένουν πως το ρεκόρ αυτό θα σπάσει ξανά καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται στο βόρειο ημισφαίριο και οι υψηλές θερμοκρασίες επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πυρκαγιές κοντά στον Αρκτικό κύκλο θερμαίνουν αυτές τις περιοχές ταχύτερα από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη, ενώ οι χειμερινές θερμοκρασίες στην Ανταρκτική είναι αρκετά υψηλότερες από το κανονικό.
Ο Copernicus είπε πως το γεγονός των ημερήσιων ρεκόρ είναι λιγότερο σημαντικό από την ευρύτερη τάση αυξημένων θερμοκρασιών σε όλο τον πλανήτη. Κάθε μήνας μετά τον Ιούνιο του 2023 ήταν θερμότερος από τον ίδιο μήνα των προηγούμενων ετών, κάτι που δεν έχουμε δει ξανά.
#Wildfire smoke and #Saharandust across the North Atlantic.
— Copernicus ECMWF (@CopernicusECMWF) July 24, 2024
The #CopernicusAtmosphere 5-day total aerosol optical depth forecast from 24 July shows very high values in the Northern and Southern Hemispheres.
See the global forecast 👉https://t.co/EsiRkWcuMG pic.twitter.com/fhOgCe3P2u
Το ρεκόρ του Αυγούστου του 2016 με 16.8 βαθμούς Κελσίου, έχει σπάσει 57 φορές από τον Ιούλιο του 2023, όταν και οι θερμοκρασίες του πλανήτη ξεκίνησαν μία σταθερή άνοδο, οδηγώντας μας σε “αχαρτογράφητα νερά” σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Ο Copernicus χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα για να μετρήσει σε πραγματικό χρόνο τις θερμοκρασίες του αέρα και της επιφανείας του νερού, με τα αρχεία του να υπάρχουν εδώ για πάνω από μισό αιώνα. Χρησιμοποιώντας όμως δεδομένα όπως δακτύλιοι δέντρων, σκελετούς κοραλιών και εξορυγμένους πάγους, οι επιστήμονες εκτιμούν πως η περίοδος που ζούμε σήμερα είναι η θερμότερη εδώ και 100.000 χρόνια.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.