Anti-drone οπλισμός

Για κάθε δράση υπάρχει μια αντίδραση
31 Οκτωβρίου 2015 07:58
Anti-drone οπλισμός

Τα drones είναι τόσο νέα τεχνολογία που πολλές χώρες είναι ακόμα απροετοίμαστες νομοθετικά. Περιστατικά όπως μεταφορά ναρκωτικών με αυτά, πτήσεις κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια και φυλακές και γενικά πρόσβαση του εκάστοτε χειριστή σε τοποθεσίες που απαγορεύεται η πρόσβαση του κοινού και η κινηματογράφηση αυτών, έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη anti-drone οπλισμού.

Το Drone Defender της Battelle αναπτύχθηκε για να καταρρίπτει drones και η κυκλοφορία του σχεδιάζεται για το 2016. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τυφέκιο με ενσωματωμένο παρεμβολέα συχνοτήτων. Όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS, αποκόπτοντάς το από το χειριστή του. Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, θα προσγειωθεί ομαλά στο έδαφος αυτόματα. “Θέλαμε κάτι που να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και να μην προκαλεί ζημιά στο στόχο για να είναι δυνατή η ανάλυση του από τις αρχές έπειτα”, δηλώνει ο τεχνικός διευθυντής του project, Alex Morrow.

Οι νομικές επιπλοκές είναι ακόμα τεράστιες, μιας και η παρεμβολή είναι καθαυτού παράνομη, αλλά η εταιρία είναι σίγουρη πως θα πάρει άδεια από τις αρχές, μιας και για το προϊόν έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και εταιρίες με ιδιωτικές εγκαταστάσεις.

Tags: