Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση που φτιάχτηκε από την τεχνητή νοημοσύνη Sora της OpenAI

Σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Toys ‘R’ Us
27 Ιουνίου 2024 14:40
Αυτή είναι η πρώτη διαφήμιση που φτιάχτηκε από την τεχνητή νοημοσύνη Sora της OpenAI

Η Toys 'R' Us έγινε και επίσημα το πρώτο brand που χρησιμοποίησε το Sora, το καινοτόμο text-to-video μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, για διαφημιστική καμπάνια.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών, η οποία επέστρεψε ξανά στα καταστήματα Macy's το 2022, ενώ έκλεισε όλα τα δικά της το 2017 λόγω πτώχευσης, κυκλοφόρησε μια διαφήμιση διάρκειας 66 δευτερολέπτων στο πλαίσιο του Cannes Lions στη Γαλλία. Το σποτ, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον δημιουργικό συνεργάτη Native Foreign, χρησιμοποιεί το Sora για να απεικονίσει έναν νεαρό Charles Lazarus (ιδρυτής της Toys 'R' Us) που ονειρεύεται το μέλλον. Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές με την εμβληματική μασκότ του brand, τον Geoffrey the Giraffe και συνδυάζει ιστορικά στοιχεία με φανταστικές ονειρικές σκηνές.

Η Kim Miller Olko, παγκόσμια διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της Toys 'R' Us Studios, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία και στη νοσταλγική αφήγηση.

"Ο Charles Lazarus ήταν ένας οραματιστής και θέλαμε να τιμήσουμε την κληρονομιά του χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη διαθέσιμη τεχνολογία".

Η διαφήμιση είναι διαθέσιμη στη σελίδα της εταιρείας, με ένα μικρότερο απόσπασμα να υπάρχει και στο YouTube.  

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Ενώ ορισμένοι επαινούν την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, άλλοι, όπως ο συγγραφέας Mike Drucker, επέκριναν την αλλόκοτη εκτέλεση και την εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη έναντι της παραδοσιακής καλλιτεχνικής πινελιάς.

Όπως και να ‘χει, είναι σίγουρα ενδιαφέρον ότι η AI αρχίζει να χρησιμοποιείται πλέον σε ολοένα και περισσότερους τομείς. Για παράδειγμα, πρόσφατα είδαμε και ένα μουσικό συγκρότημα που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει AI για τη δημιουργία του βίντεο κλιπ του νεότερου κομματιού του. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.