Δείτε το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που φτιάχτηκε μόνο με AI!

Μια νέα εποχή ξεκινά και για την μουσική βιομηχανία;
05 Μαΐου 2024 19:57
Δείτε το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που φτιάχτηκε μόνο με AI!

Από τις αρχές του 2023 που το ChatGPT ήρθε για να μεταμορφώσει μια για πάντα το διαδίκτυο, χάρη στην ικανότητα του να παράγει κείμενο που μοιάζει με ανθρώπινο, οι εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο δεν σταματάνε. Τώρα λοιπόν, και ο κόσμος της μουσικής έγινε μόλις μάρτυρας της πρώτης συγχώνευσης της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης, με την κυκλοφορία του ‘The Hardest Part’, ενός κομματιού από το επερχόμενο άλμπουμ ‘Notes From a Quiet Life’ των ‘Washed Out’, που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου.

Το βίντεο κλιπ αυτού του τραγουδιού ξεχωρίζει ως η πρώτη επίσημη συνεργασία μεταξύ ενός μουσικού καλλιτέχνη και ενός σκηνοθέτη που χρησιμοποιεί το πρωτοποριακό μοντέλο Sora της OpenAI για τη δημιουργία όλων των πλάνων.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το μοντέλο Sora αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ικανό να παράγει ρεαλιστικά βίντεο από απλές περιγραφές κειμένου. Μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά λεπτομερείς σκηνές, πολύπλοκες κινήσεις της κάμερας και χαρακτήρες με έντονα συναισθήματα, μέχρι στιγμής σε αποσπάσματα διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το καινοτόμο εργαλείο ανοίγει νέους ορίζοντες για τους δημιουργούς περιεχομένου, επιτρέποντάς τους να ζωντανέψουν τα οράματά τους με πρωτοφανή ευκολία και ευελιξία.

Το μουσικό βίντεο του ‘The Hardest Part’ αναδεικνύει τις τρομερές αυτές δυνατότητες του Sora. Σε σκηνοθεσία και μοντάζ του Paul Trillo, ο οίκος παραγωγής Trillo Films αγκάλιασε αυτή την τεχνολογία για να δημιουργήσει κάτι που όχι μόνο συμπληρώνει τη μουσική αλλά διευρύνει και τα όρια της παραδοσιακής παραγωγής βίντεο.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια περισσεύουν, οπότε σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε το πρώτο βίντεο κλιπ τραγουδιού που φτιάχτηκε μόνο με AI μέσα από τον player που ακολουθεί.