Μέσα σε μούμια 3.000 ετών βρέθηκε ζωγραφιά που θυμίζει... Simpsons (ΦΩΤΟ)

Μπορεί οι Αιγύπτιοι να προέβλεψαν την Marge Simpson;
21 Ιουνίου 2024 22:33
Μέσα σε μούμια 3.000 ετών βρέθηκε ζωγραφιά που θυμίζει... Simpsons (ΦΩΤΟ)

Εκτός κι αν το Matrix έχει glitchάρει εντελώς, φαντάζει δύσκολο οι Αιγύπτιοι να προέβλεψαν τους Simpsons. Τουλάχιστον στο δικό μας σύμπαν φαίνεται πως γίνεται το αντίθετο, με τους Simpsons να... προβλέπουν γεγονότα που συμβαίνουν στην πραγματική ζωή. 

Πάντως μια φωτογραφία που ανήκει σε μια αρχαία αιγυπτιακή μούμια έχει γίνει viral, καθώς μέσα σε αυτή υπήρχαν ιερογλυφικά και μια απεικόνιση μιας φιγούρας, η οποία θυμίζει τρομακτικά την Marge Simpson από την σειρά κινουμένων σχεδίων "The Simpsons". Πρόκειται για μια σαρκοφάγο που χρονολογείται άνω των 3.000 ετών, η οποία βρέθηκε σε ένα αιγυπτιακό νεκροταφείο στην πόλη Μίνια της Αιγύπτου στις αρχές του 2023. 

Πιο συγκεκριμένα μέσα στο καπάκι της σαρκοφάγου υπήρχε μια ζωγραφιά μιας γυναίκας με κιτρινωπό δέρμα, πράσινο φόρεμα και μπλε στέμμα, το οποίο αν μη τι άλλο στους χρήστες των social media θύμισε έντονα το εμβληματικό πανύψηλο μπλε κούρεμα της Μαρτζ. Αυτή η 3.000 -και πλέον- ετών μούμια έγινε ξανά viral χάρις σε ένα post στο Reddit, το οποίο αναφέρει ότι προέρχεται από την 20η Δυναστεία και χρονολογείται μεταξύ 1186-1069 π.Χ. Στην ίδια ανάρτηση γίνεται λόγος ότι η σαρκοφάγος ήταν αφιερωμένη στη Nut ή Νουτ, δηλαδή τη θεά του ουρανού την οποία πολλές φορές οι Έλληνες ταύτιζαν με την Ρέα. Η μούμια εντός του τάφου ανήκε στην Tadi Ist, κόρης του αρχιερέα του Djehouti στο Ashmunein.

Μάλιστα ο χρήστης που την ανήρτησε αναφέρει ότι "έχω δει κι άλλα κομμάτια που ανοίγουν σε αυτόν τον τάφο, νομίζω ότι οι γονείς (του 16χρονου κοριτσιού που απεβίωσε) δεν είχαν αρκετά λεφτά και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν". 

Δείτε φωτογραφίες της αρχαίας σαρκοφάγου: 

Φυσικά τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στο Reddit ήταν όλα σε χιουμοριστικό ύφος σχολιάζοντας την ομοιότητα της απεικόνισης στην αρχαία σαρκοφάγο με την Μαρτζ από τους Σίμπσονς. "Δηλαδή οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τους Simpsons; Plot Twist" έγραψε ένας, ενώ ένας άλλος "Οι Simpsons το προέβλεψαν. Όχι μισό, οι Αιγύπτιοι προέβλεψαν τους Simpsons"