Οι hackers των νοσοκομείων του Λονδίνου διέρρευσαν τα ιατρικά αρχεία ασθενών

Όπως είχαν προειδοποιήσει
21 Ιουνίου 2024 10:28
Οι hackers των νοσοκομείων του Λονδίνου διέρρευσαν τα ιατρικά αρχεία ασθενών

Η ομάδα hacker Qilin κρατά σε ομηρία τα νοσοκομεία του Λονδίνου από τις 3 Ιουνίου, απαιτώντας λύτρα και αναγκάζοντας τις δομές να ακυρώσουν πάνω από 1.000 χειρουργεία και ακόμα περισσότερες εξετάσεις. Απείλησαν επίσης πως αν δεν πληρωθούν, θα δώσουν όλα τα δεδομένα που έκλεψαν στη δημοσιότητα και τώρα φαίνεται πως έκαναν την απειλή τους πράξη.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν, ανέβασαν 400GB δεδομένων στο site τους στο darknet και στο κανάλι τους στο Telegram. Τα δεδομένα περιλαμβάνουν όχι μόνο προσωπικά στοιχεία ασθενών όπως ονοματεπώνυμο, αριθμό ασφάλειας και ημερομηνίες γέννησης, αλλά και αιματολογικές εξετάσεις. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία των οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των νοσοκομείων και υπηρεσιών υγείας.

Οι κυβερνοεγκληματίες πάνε όπου υπάρχει χρήμα και δυστυχώς το χρήμα βρίσκεται στις επιθέσεις στον τομέα υγείας. Και εφόσον η United Health Group είχε πληρώσει λύτρα $22 εκατομμυρίων νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο τομέας βρέθηκε στο στόχαστρο περισσότερων hackers από ποτέ. – Brett Callow, ειδικός ransomware