Η Nvidia εκθρόνισε τη Microsoft – Έφτασε τα $3.35 τρις!

Στα 3.35 τρις!
18 Ιουνίου 2024 23:54
Η Nvidia εκθρόνισε τη Microsoft – Έφτασε τα $3.35 τρις!

Η Nvidia είναι πλέον η πλουσιότερη εταιρία του πλανήτη ξεπερνώντας την Apple και την Microsoft. Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 3.2% διαμορφώνοντας τη συνολική κεφαλαιοποίησή της στα 3.35 τρισεκατομμύρια. Αυτό είχε φυσικά το αποτέλεσμα να ξεπεράσει την Microsoft που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην κορυφή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρουν τα μέσα του εξωτερικού, η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί περίπου 173% μέσα στο 2024, ενώ αν την συγκρίνουμε με αυτή της Microsoft, που είδε αύξηση στα 19%, η διαφορά είναι τεράστια. Να σημειωθεί, ότι η μετοχή της Nvidia ανέβηκε σήμερα στα 135,18 δολάρια.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες, η Nvidia είδε μια τεράστια αύξηση στην τιμή της μετοχής της και αυτό οφείλεται χωρίς καμία αμφιβολία στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και στη ζήτηση που έχουν τα τσιπ της.

Επιπροσθέτως, η Nvidia κατέχει αυτή τη στιγμή πάνω κάτω το 80% της αγοράς των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στα data centers μεγάλων εταιριών, όπως είναι η Open AI (ChatGPT), η Meta και άλλοι πασίγνωστοι κολοσσοί.

Η Nvidia ιδρύθηκε στις 5 Απριλίου του 1993 από τον Τζένσεν Χουάνγκ (ήταν CEO έως το 2020). Η εταιρία έχει ως έδρα την Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας και σχεδιάζει κάρτες γραφικών για την gaming βιομηχανία και όχι μόνο, καθώς και chip για την αγορά φορητών υπολογιστών και αυτοκινήτων.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις πιο πλούσιες εταιρίες του κόσμου:

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.