Τα social media πρέπει να έχουν προειδοποιητικές ετικέτες, όπως τα τσιγάρα

Δήλωση του Γενικού Χειρούργου των ΗΠΑ
18 Ιουνίου 2024 09:56
Τα social media πρέπει να έχουν προειδοποιητικές ετικέτες, όπως τα τσιγάρα

Ο Γενικός Χειρούργος των ΗΠΑ, Vivek Murthy, δήλωσε πως τα social media πρέπει να διαθέτουν προειδοποιητικές ετικέτες για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών, όπως ακριβώς υπάρχουν στα τσιγάρα και σε άλλα καπνικά προϊόντα.

Είναι καιρός να απαιτήσουμε μία προειδοποιητική ετικέτα στις πλατφόρμες social media, η οποία θα αναφέρει πως τα social media σχετίζονται με σημαντικές απειλές για την ψυχική υγεία των ανηλίκων. Μία τέτοια ετικέτα, η οποία χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο, θα υπενθυμίζει τακτικά στους γονείς και στους ανηλίκους πως τα social media δεν έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλή.

Ο Murthy εξέδωσε και πέρυσι μία προειδοποίηση τονίζοντας πως τα social media αποτελούν “ένα πρωτοφανή κίνδυνο” για την ψυχική υγεία των εφήβων, βασισμένος σε μία έρευνα που έδειχνε ότι η χρήση social media συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άγχους και κατάθλιψης. Έφερε επίσης στο φως και μία ακόμα έρευνα όπου οι μισοί έφηβοι συμμετέχοντες είπαν πως τα social media τούς κάνουν να αισθάνονται χειρότερα για τα σώματά τους.

Παραδέχεται πως οι προειδοποιητικές ετικέτες δε θα κάνουν τα social media ασφαλέστερα, αλλά θα βοηθήσουν στην καλύτερη πληροφόρηση των γονέων, των σχολείων και των γιατρών.

Δεν υπάρχει κάποια ζώνη ασφαλείας που μπορούν να φορέσουν οι γονείς στα παιδιά τους, δεν υπάρχει κράνος να βάλουν, καμία διασφάλιση πως έμπιστοι ειδικοί έχουν ερευνήσει τα social media και μπορούν να πουν πως οι πλατφόρμες αυτές είναι ασφαλείς για τα παιδιά μας. Υπάρχουν απλά γονείς και παιδιά, οι οποίοι προσπαθούν να καταλάβουν τα πράγματα μόνοι τους, αντιμέτωποι με τους καλύτερους μηχανικούς προϊόντων και τις πιο πλούσιες εταιρίες του κόσμου.