Η Apple γελάει επί σκηνής με την τεράστια γκάφα της Microsoft! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τις αντιδράσεις των υψηλόβαθμων στελεχών
16 Ιουνίου 2024 12:25
Η Apple γελάει επί σκηνής με την τεράστια γκάφα της Microsoft! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσφατα η Microsoft είχε αποκαλύψει το όραμά της για τους Copilot+ υπολογιστές, αποκαλύπτοντας διάφορα AI χαρακτηριστικά που σκοπεύει να προσθέσει στο άμεσο μέλλον στα Windows. Ένα από αυτά ήταν το Recall, το οποίο θα θυμόταν όλα όσα κάνει ο χρήστης στον υπολογιστή του, δημιουργώντας ένα ιστορικό ενεργειών διαθέσιμο προς άμεση αναζήτηση.

Ωστόσο, γρήγορα ανακαλύφθηκε πως η συγκεκριμένη λειτουργία ήταν “εφιάλτης” για την ασφάλεια των χρηστών, όπως την χαρακτήρισαν ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφαλείας. Μεταξύ άλλων, η αρχική έκδοση αποθήκευε όλα τα δεδομένα σε απλό κείμενο σε μια μη κρυπτογραφημένη (!) βάση δεδομένων SQLite, καθιστώντας την ευάλωτη σε επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και όχι μόνο. Έπειτα από την κατακραυγή από τους χρήστες και τους ειδικούς, η Microsoft ανακοίνωσε μεγάλες αλλαγές για το Recall, τονίζοντας πως σκοπεύει να το κάνει πολύ πιο ασφαλές.

Βέβαια, το παραπάτημα του αμερικανικού κολοσσού δεν πέρασε απαρατήρητο από την Apple. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης ομιλίας κατά τη διάρκεια της WWDC 2024, ο global marketing SVP της Apple, Greg "Joz" Joswiak, κλήθηκε να σχολιάσει το όλο θέμα. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής του πάνελ ρώτησε τα στελέχη της Apple αν βρίσκουν εκνευριστικό που η Microsoft δημιούργησε τέτοιες αμφιβολίες και καχυποψία στον κόσμο για την ασφάλεια των AI λειτουργιών.

Ο Joswiak απάντησε αμέσως, λέγοντας: «Γιατί να εκνευριστούμε από τα λάθη των ανταγωνιστών μας; Όχι!». Τότε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple ξεκίνησαν να γελάνε, με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να ακολουθούν.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τόσο έναν player με το σχετικό απόσπασμα, όσο και ολόκληρη τη συζήτηση:

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Recall:

Στα Copilot+ AI PCs (δηλαδή στους υπολογιστές με NPU hardware) θα τρέχει συνεχώς στο παρασκήνιο μια AI που θα φωτογραφίζει (εφόσον οι χρήστες κάνουν opt-in) και θα θυμάται όλα όσα κάνετε και όλα όσα βλέπετε στον υπολογιστή σας ανεξαρτήτως προγράμματος! Ναι, τα Windows θα καταγράφουν και θα θυμούνται κάθε μήνυμα που στείλατε σε οποιαδήποτε εφαρμογή, κάθε αναζήτηση που κάνατε στο διαδίκτυο, κάθε βίντεο που είδατε, κάθε πρόγραμμα που ανοίξατε, κάθε λέξη που πληκτρολογήσατε.

Έτσι, τα Windows θα αποκτήσουν ένα timeline στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν scroll back στο χρόνο για να βλέπουν διάφορες ενέργειές τους που η AI κατέγραψε ή ακόμη και να ρωτήσουν την AI για πράγματα που είδε. Για παράδειγμα, αν συνομιλούσαν με κάποιον στο WhatsApp και ανέφερε τυχαία μια λίστα ταινιών που ήθελε να δει, πληκτρολογώντας για παράδειγμα: «δείξε μου αυτή τη λίστα ταινιών που η Σάρα είπε ότι ήθελε να δει», η AI των Windows θα εμφανίζει εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή που γινόταν αυτή η συνομιλία.