Πάνω από μισό εκατομμύριο παίκτες παίζουν στο Steam ένα παιχνίδι που κάνεις κλικ μια μπανάνα

Και φυσικά υπάρχει λόγος
15 Ιουνίου 2024 11:34
Πάνω από μισό εκατομμύριο παίκτες παίζουν στο Steam ένα παιχνίδι που κάνεις κλικ μια μπανάνα

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του Steam αυτή τη στιγμή είναι το Banana. Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο ο τίτλος βρέθηκε στην τέταρτη θέση των charts της πλατφόρμας, μετρώντας 594,365 ταυτόχρονα συνδεδμένους παίκτες.

Μόνο το PUBG: BATTLEGROUNDS, το Dota 2 και το Counter-Strike 2 είχαν περισσότερους παίκτες. Το Banana ήταν λοιπόν δημοφιλέστερο απ’ όλο τον υπόλοιπο κατάλογο του Steam, από το Apex Legends και το Destiny 2, μέχρι το ELDEN RING και το Call of Duty. Μάλιστα, χάρη σε αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ, το Banana βρίσκεται πλέον στη θέση 13 της κατάταξης με τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam, όσον αφορά τους ταυτόχρονους παίκτες.

Σε αυτό το σημείο εύλογα θα αναρωτιέστε: Τι είναι το Banana; Πρόκειται για ένα free-to-play clicker παιχνίδι, στο οποίο εμφανίζεται στην οθόνη μια μπανάνα. Οι παίκτες μπορούν να την κάνουν κλικ με το ποντίκι και στην οθόνη εμφανίζεται ένας μετρητής που δείχνει πόσες φορές έχουν κάνει κλικ. Ναι, αυτό είναι όλο το concept του παιχνιδιού. Δεν υπάρχουν περίπλοκοι μηχανισμοί, χαρακτήρες, περιβάλλοντα ή αφήγηση. Μόνο μια μπανάνα και ένας μετρητής κλικ.

Για ποιο λόγο όλος ο χαμός επομένως; Οι παίκτες μπορούν κατά κάποιον τρόπο να βγάλουν χρήματα μέσω αυτού του παιχνιδιού. Όσο περισσότερο παίζει κάποιος, τόσες περισσότερες μπανάνες συλλέγει στο inventory του στο Steam. Συγκεκριμένα, η ανταμοιβή είναι μια νέα μπανάνα ανά τρεις ώρες. Έπειτα, οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν αυτές τις μπανάνες στο Steam Marketplace για να γεμίσουν με χρήματα το Steam Wallet της.

Για παράδειγμα, μια απλή μπανάνα πωλείται για 0.03 δολάρια, αλλά υπάρχουν και πολύ πιο σπάνιες παραλλαγές, όπως η ‘Crypticnana’ που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη για τουλάχιστον 779.73 δολάρια!

Tags: