Η Apple ξεπέρασε ξανά την Microsoft ως η πολυτιμότερη εταιρία του κόσμου

Χάρη στην AI
13 Ιουνίου 2024 09:46
Η Apple ξεπέρασε ξανά την Microsoft ως η πολυτιμότερη εταιρία του κόσμου

Η Apple έγινε ξανά η πολυτιμότερη εταιρία του κόσμου την Τετάρτη, εκθρονίζοντας την Microsoft από την πρώτη θέση. Οι μετοχές του δαγκωμένου μήλου εκτοξεύτηκαν κατά 4% περίπου, στα $215.04, κάτι που σημαίνει ότι η αξία της εταιρίας έφτασε τα $3.29 τρισεκατομμύρια, ξεπερνώντας την Microsoft ($3.24 τρις) για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες.

Μία μέρα μετά το WWDC24 και την αποκάλυψη της Apple Intelligence, οι μετοχές της Apple σημείωσαν αύξηση 7%, καθώς οι αναλυτές πιστεύουν πως η έλευση της AI σημαίνει πως θα ενδυναμώσει τις πωλήσεις των iPhones.

Όλες αυτές οι ερωτήσεις για το ότι η Apple υστερεί στην τεχνολογία AI, απαντήθηκαν στο WWDC. Ορισμένες λειτουργίες AI οι οποίες θα ενσωματωθούν στα επερχόμενα iPhones, έκαναν πολύ ξεκάθαρο πως θα υπάρξει σίγουρα ζήτηση για ένα σημαντικό κύκλο αναβάθμισης. – Michael James, Wedbush Securities

Μέσα στο 2024 έως τώρα, οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει αύξηση 12%, της Microsoft 16% και της Alphabet 28%. Η Nvidia, η οποία κυριαρχεί στην κατασκευή AI chips, σημειώνει αύξηση 154% μέσα στο 2024 και η αξία της υπολογίζεται στα $3.11 τρισεκατομμύρια.