Ο Elon Musk απέσυρε ξαφνικά τη μήνυσή του ενάντια στην OpenAI

Μία μέρα πριν το δικαστήριο
12 Ιουνίου 2024 09:24
Ο Elon Musk απέσυρε ξαφνικά τη μήνυσή του ενάντια στην OpenAI

Ο Elon Musk απέσυρε ξαφνικά τη μήνυση που είχε καταθέσει ενάντια στην OpenAI, μία μέρα πριν η OpenAI καταθέσει τα επιχειρήματά της ενώπιον δικαστή, ζητώντας την απόρριψη της υπόθεσης. Να θυμίσουμε πως ο Musk κατηγορούσε την OpenAI για παραβίαση του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της εταιρίας, βάζοντας σε προτεραιότητα τα κέρδη αντί να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει την ανθρωπότητα.

Στη μήνυση των 35 σελίδων, ο Musk ισχυριζόταν πως η OpenAI έχει γίνει “μία κλειστού κώδικα θυγατρική της Microsoft”, όταν η τελευταία επένδυσε $13 δισεκατομμύρια στην πρώτη, εξαγοράζοντας το 49% των μετοχών της. Η Microsoft χρησιμοποιεί την τεχνολογία της OpenAI για να τροφοδοτήσει το Copilot, την παραγωγική AI της Microsoft για προϊόντα όπως τα Windows και τα Office.

Η OpenAI ήθελε να απορριφθεί η υπόθεση και να μην καταλήξει σε δίκη, καθώς όπως ισχυρίζεται, ο Musk θα χρησιμοποιούσε κάθε πληροφορία που θα γινόταν γνωστή στο δικαστήριο για να αποκτήσει πρόσβαση στις καινοτόμες τεχνολογίες της εταιρίας. Ισχυριζόταν επίσης πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση από την ίδρυσή της την οποία να έχει παραβιάσει.